Actiunea filmului are loc în Puerto Rico, în timpul unui uragan de categoria a 5-a. Gibson joaca rolul Ray care împreună cu fiica sa (Kate Bosworth) refuză să evacueze apartamentul în timpul periculoasei furtuni.

Ray și fiica sa încearcă să oprească o bandă de tâlhari care dau spargere în clădire, iar Cardillo (Emile Hirsch), un polițist căzut în dizgrație, încearcă să-i convingă pe cei doi să părăsească locuința.

Trailerul filmului a fost lansat pe 18 mai, a stârnit reacții dure în rândul oamenilor din Puerto Rico care au avut experiența uraganului Maria și a greutăților de după.

„Aproape 4,645 de persoane au murit în acest uragan. Aproximativ, pentru că a fost atât de rău, încât nici astăzi nu știm datele exacte”, a scris un utilizator pe Twitter.

„Oamenii și-au îngropat în curte apropiații care și-au pierdut viața în timpul uraganului. Oamenii au rămas fără case, mâncare, apă sau electricitate timp de luni de zile. Nu e în regulă să faceți un astfel de film”, a notat un alt user.

Alții au criticat pelicula pentru că „salvatorii sunt albi”, în timp ce „membrii din banda de răufăcători sunt din Puerto Rico”, iar mai mulți l-au catalogat drept „total lipsit de respect”.