Iată și care au fost subiectele:

Absolvenții de liceu de la profilurile real și uman au avut de rezolvat trei subiecte la proba de Limba şi literatura română.

La profilul real, aceştia au primit la subiectul I un fragment din textul „Amintiri despre G. Călinescu”, de Mircea Banu. La subpunctul A, au avut de răspuns la mai multe întrebări cu privire la textul dat, iar la subpunctul B li s-a cerut să redacteze un text de 150 de cuvinte tot cu plecare de la fragmentul primit.

La cel de-al II-lea subiect, elevii au avut de prezentat perspectiva narativă din textul „Arhanghelii”, de Ion Agârbiceanu.

La al III-lea subiect, absolvenţii de clasa a XII-a au trebuit să redacteze un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularităţile unei comedii studiate.

În perioada 11 – 17 iunie s-a desfăşurat echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale.

Luni, 22 iunie, este programată prima probă scrisă din examenul de Bacalaureat – cea la Limba şi literatura română.

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine marţi, 23 iunie, proba la Limba şi literatura maternă – proba E b) – proba scrisă.

Miercuri, 24 iuni, va avea loc proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă, iar joi – proba la alegere a profilului şi a specializării – proba E d) – proba scrisă.

Primele rezultate vor fi afişate pe 30 iunie, până la ora 12:00. Contestaţiile vor putea fi depuse pe 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00, şi pe 1 iulie, între 8:00 – 12:00.

Rezultatele finale după rezolvarea contestaţiilor vor fi afişate pe data de 5 iulie.

De la mijlocul lunii martie, când a fost decretată starea de urgenţă pe teritoriul României, elevii nu au mai intrat în sălile de clasă, toate cursurile desfăşurându-se, pentru prima oară, online.

Foto: Elevi de la Liceul Ion Creangă din București așteptând, în această dimineață, să intre în sălile de clasă