Mark Zuckerberg a anunțat, joi, că se vor face schimbări majore la Fecebook. Decizia a fost luată de către staff-ul din conducerea acestei platform, după ce a devenit ținta internauților deoarece nu a blocat o postare a președintelui Donald Trump, în care avertiza că în momentul în care „încep jafurile, începem să tragem”.

De asemenea, Mark Zuckerberg a mai spus că politicienilor care promovează, pe Facebook, ura, discriminarea și violența, le va fi blocat dreptul la replică.

Zuckerberg și-a motivate decizia de a nu bloca mesajul lui Trump, prin faptul că mesajul președintelui făcea referire, de fapt, la siguranţa naţională.

Twitter a blocat aceeaşi postare pe motiv că încalcă termenii platformei cu privire la instigarea la violenţă. Între timp, Donald Trump și-a cerut iertare pentru expresia folosită, motivând că nu a știut istoria din spatele amenințării.

Compania a simțit însă că e cazul să schimbe ceva, mai ales la nivel de PR. Așa că, pas cu pas, a spus că încearcă să facă bine, încearcă să pună restricții. Totul a culminat cu un comunicat de presă dat pe 24 aprilie, inclusiv România, care a explicat cum șterge conținut, blochează oameni și, în principiu, cum funcționează cenzura.

„Când încep jafurile, începem să tragem”, sunt vorbele deja celebre, rostite în anii ’60, ale lui Walter Headley, șef, la acea vreme, a Poliției din Miami. Headley a rămas în amintirea americanilor pentru actele de violență comise asupra cetățenilor de culoare.

Președintele american Donald Trump a semnat un ordin executiv prin care vrea să fie redefinită protecția legală acordată companiilor care administrează rețele sociale.

Ordinul executiv a venit la o zi după ce Donald Trump a criticat Twitter pentru că rețeaua i-a marcat una dintre postări, legată de alegeri, drept potenţial falsă, potrivit romaniatv.net