Evenimentul Zilei > International > ULTIMA ORĂ: Președintele ERDOGAN a făcut un anunț IMPORTANT cu privire la reintroducerea pedepsei cu MOARTEA
ULTIMA ORĂ: Președintele ERDOGAN a făcut un anunț IMPORTANT cu privire la reintroducerea pedepsei cu MOARTEA

ULTIMA ORĂ: Președintele ERDOGAN a făcut un anunț IMPORTANT cu privire la reintroducerea pedepsei cu MOARTEA

Liderul turc Recep Tayyip Erdogan a declarat luni seară pentru postul de televiziune CNN Turk, că orice hotărâre cu privire la pedeapsa cu moartea va trebui adoptat de parlament, iar el va aproba decizia, indiferent de care ar fi aceasta, scrie Reuters.

Președintele turc declarat duminică seară în urma tentativei de lovitură de stat din noaptea de vineri, 15 iulie, că o decizie în privința reintroducerii pedepsei capitale, care a fost abolită în 2004, “nu poate fi întârziată” și că guvernul turc va lua în dezbatere acest subiect.

"Ca guvern și stat, cunoaștem și auzim cererea voastră. Nu putem ignora această cerere", le-a răspuns șeful statului simpatizanților săi care au reclamat executarea puciștilor. "Cred că guvernul va discuta cu opoziția despre acest lucru și fără îndoială va fi luată o decizie", a adăugat el într-un discurs susținut la Istanbul.

Declarațiile lui Erdogan vin ca răspuns la scandările pentru pedeapsa cu moartea în urma funeraliilor victimelor puciului eșuat din noaptea de 15 iulie.

Reintroducerea pedepsei capitale în Turcia ar fi una contrară criteriilor de aderare a Turciei la Uniunea Europeană, scrie realitatea.net 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: