Declaraţii de ULTIMĂ ORĂ din partea ministrului de externe ungar: „NU NE TEMEM de...”
Editura Evenimentul si Capital

Declaraţii de ULTIMĂ ORĂ din partea ministrului de externe ungar: „NU NE TEMEM de...”

Autor: | | 0 Comentarii | 1300 Vizualizari

Péter Szijjártó a reamintit că Ungaria nu susţine aderarea Croaţiei la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, deoarece a adoptat măsuri care încalcă interesele economice ale ţării sale.

„În vederea reprezentării intereselor maghiarilor nu trebuie să ne temem de aplicarea celor mai dure mijloace diplomatice”, a declarat ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó.

Péter Szijjártó a precizat că, din motive similare, Ungaria ar fi fost şi împotriva aderării României la OCDE, dacă în cazul Gimnaziului Romano-Catolic din Târgu Mureş autorităţile române nu ar fi promis soluţionarea, pe termen lung, a situaţiei şcolii.

„Nu trebuie să dăm dovadă de slăbiciune, ci trebuie să punem capăt politicii externe depăşite de umilinţă şi teamă de conflicte. Politica externă patriotică de acum este în stare să meargă până la capăt în interesul maghiarilor din Ungaria şi de dincolo de graniţele ţării”, a subliniat şeful diplomaţei ungare.

”Ambelor părţi le-a picat fisa că posibilităţile, capacităţile şi apropierea noastră, precum şi firele care ne leagă, nu trebuie folosite în detrimentrul celuilalt, ci în beneficiul comun. Dacă această viziune raţională va învinge în ambele capitale, care încep cu litera „B”, la cel mai înalt nivel al politicii de guvernare, atunci prin această nevoie reciprocă vom putea obţine multe împreună, în urma căreia vor avea de profitat cele două ţări şi cele două minorităţi”, a afirmat Péter Szijjártó, care a adăugat că „Autorităţile române au manifestat deschidere şi bunăvoinţă faţă de programul de dezvoltare economică care se va aplica în Transilvania, după ce partea ungară a spus clar că autorităţile din Ungaria vor să procedeze exact cum procedează statul german faţă de saşii care au mai rămas în Transilvania”.

Oficialul ungar şi-a exprimat încrederea că în curând vor fi eliberate documentele diplomaţilor ungari care îşi desfăşoară activitatea la consulatele generale din Miercurea Ciuc şi Cluj-Napoca şi va primi autorizare de funcţionare noul consul general al Ungariei la Miercurea Ciuc, scrie Flux24.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate