Evenimentul Zilei > Actualitate > Ultima oră. Retricții ridicate înainte de Paște, în Capitală. Autoritățile se așteaptă la aglomerări
Ultima oră. Retricții ridicate înainte de Paște, în Capitală. Autoritățile se așteaptă la aglomerări

Ultima oră. Retricții ridicate înainte de Paște, în Capitală. Autoritățile se așteaptă la aglomerări

O serie de restricții vor fi ridicate în Capitală, a anunțat luni, prefectul Alin Stoica.

După ce rata de infectare a scăzut în București, autoritățile iau în calcul ridicarea unor anumite restricțiiAlin Stoica, prefectul Capitalei, a declarat că, în ultimele 14 zile, rata de infectare în București a scăzut considerabil, acesta ajungând luni sub pragul de 3,5/1000 de locuitori.

Astfel, există șanse mari ca restricțiile de weekend să fie ridicate.

„La coborârea incidenței sub 3,5 programul operatorilor economici se va desfășura până la orele 21.00 inclusiv în zilele de vineri, sâmbătă și duminică și tot în zilele de weekend vom putea circula până la orele 22.00 fără restricții.

De asemenea, sălile de sport tip fitness vor putea funcționa. Acestea sunt modificările pe care le putem face la 3,5.

Astăzi convocăm Comitetul pentru Situații de Urgență, cerem și un punct de vedere de la DSP și în funcție de discuțiile respective, vom lua o decizie.

Aceste decizii sunt prevăzute deja în hotărârea de Guverna și în respectarea hotărârii de Guvern le luăm, însă, în continuare trebuie să respectăm măsurile celelalte de siguranță pentru ca rata de incidență să scadă din ce în ce mai mult”, a spus prefectul Capitalei.

„Evident, conform hotărârii de Guvern, dacă rata de infectare va crește, vom reveni la scenariul pe care îl avem astăzi. Având în vedere trendul scăzător destul de consistent din ultimele săptămâni, e puțin probabil să se schimbe de la o zi la alta. Tocmai de aceea există un buffer de 0,5 puncte procentuale, însă nu la 3,5 se va schimba, ci pe trendul urcător trebuie să știm că la rata de infectare de 4 se schimbă”, a mai declarat Alin Stoica la Antena 3.

„Desigur, trebuie să ne așteptăm la aglomerări, am văzut că în fiecare an în perioada sărbătorilor se produc astfel de aglomerări și atunci și noi avem un pic de responsabilitate să ne facem programul de cumpărături în așa fel încât să le evităm. Există măsuri flexibile, fiecare comerciant poate să aplice diverse măsuri”, mai spune prefectul Stoica.

Prefectul Capitalei anunţă că vor fi deschise centre drive-through de vaccinare împotriva COVID-19

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat luni că vor fi deschise centre drive-through de vaccinare împotriva COVID-19.

„Se discută pentru deschiderea de noi centre şi – cum a anunţat şi CNCAV – se va face un maraton de vaccinare în perioada 7-9 şi vom deschide şi drive-through-uri. Avem deja discuţii în sensul acesta. (…) Din câte ştiu eu, discuţii sunt pentru un drive-through în Sectorul 6”, a declarat Alin Stoica pentru Digi 24.

CITEȘTE ȘI  Situație alarmantă prezentată de ministrul Sănătății. Unitățile medicale, bombă cu ceas. Evaluare la sânge