„Nu cred că vom ridica restricțiile. Va fi o perioadă de evaluare de 14 zile. Dacă apar măsuri care pot fi relaxate în siguranță, se vor lua decizii. Nu pot exlude nimic, trebuie să vedem cum evoluează lucrurile în prima și în cea de a doua săptămână.

În mod normal, ieșirea e pentru muncă, aspecte medicale, dacă ai în grijă bătrâni, chestia cu muntele nu știu cum o să fie. Ieșirea din oraș în alt oraș e aproape echivalentă cu ieșirea din casă în oraș. Pe declarație pe proprie răspundere. Va fi o libertate de ieșire, dar nu o vânzoleală.

Persoanele vulnerabile rămân vulnerabile. Ce faci cu copiii? Îi lași să se joace în stradă și apoi îi duci la țară, la bunici? Măștile, triajul epidemiologic, astea toate vor deveni parte din viața noastră, pentru a conviețui cu virusul.

Noi acum am prelungit oprirea zborurilor, pentru că este mijlocul perfect pentru transmitere. Sunt convins că nu va dura mult. Este presiune economică, oamenii vor să călătorească…Se va decice când se vor relua zborurile. Va fi o decizie, cred, în discuție cu celelate țări, pentru că degeaba dăm noi drumul aici, dacă alții nu deschid granițele”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.