Așadar, naționala României mai are doi pași de făcut pentru a putea obține calificarea la Capionatul European programat anul viitor. Pentru a reuși să obțină biletele către turneul final, selecționata lui Mirel Rădoi va trebui să triumfe în barajul cu Islanda, apoi în finala contra Ungariei sau Bulgariei.

Mai întâi, „tricolorii” sunt obligați să treacă cu bine de priumul pas, Islanda. Potrivit anunțului făcut de UEFA, duelul dintre Islanda și România, din semifinalele barajelor din Liga Națiunilor, se va disputa pe 8 octombrie, în vreme ce finalele au fost fixate pentru data de 12 noiembrie.

Inițial, meciurile din barajele de calificarea pentru EURO 2020 au fost programate pentru luna martie, amânate apoi pentru iunie, dar pandemia de coronavirus a sistat orice activitate din fotbal.

Barajul pentru Euro 2020 | Programul complet al play-off-ului din Liga Națiunilor:

Traseul A

Semifinale:

Islanda – România

Bulgaria – Ungaria

Traseul B

semifinale:

Bosnia Herțegovina – Irlanda de Nord

Slovacia – Irlanda

Traseul C

semifinale:

Scoția – Israel

Norvegia – Serbia

Traseul D

semifinale:

Georgia – Belarus

Macedonia de Nord – Kosovo

Amintim că, din cauza pandemiei, EURO 2020 a fost amânat pentru anul viitor, în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021, iar cele 12 orașe care vor găzdui partidele din cadrul turneului final sunt Copenhaga, București, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budapesta, Glasgow, Baku, Roma, Sankt Petersburg, Londra și Munchen.

Forul de la Nyon a anunțat și noul program al meciurilor de la turneul final care va fi găzduit de 12 orașe de pe întreg teritoriul Europei, inclusiv la București.

Cele patru partide găzduite de Arena Națională, trei din grupa C și o optime de finală, se vor disputa la următoarele date:

Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00*
Austria – câștigătoare play-off D sau A

Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00*
Ucraina – Câștigătoare play-off D sau A

Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00*
Ucraina – Austria

Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00*
1F – 3A/B/C

UEFA continuă să monitorizeze situația creată de pandemia COVID-19, iar datele ar putea suferi modificări.