Vom încerca, prin mijloacele noastre și experiența noastră, să asigurăm un climat de echilibru în Parlament. Primul pas care trebuie făcut e să învestim un guvern cu stabilitate politică, unul care foarte repede, între Crăciun și Anul nou să dea legea bugetului înainte de Anul Nou. Așteptările sunt uriașe. Avem nevoie de stabilitate economică și predictibilitate fiscală pentru toți cei care muncesc în economia reală, a declarat liderul UDMR Kelemen Hunor.

Cât privește  intrarea UDMR la guvernare, Kelemen Hunor a declarat: „Nu am avut discuții despre o coaliție, dar pot să vă spun că România are nevoie de un guvern stabil cu o majoritate parlamentară solidă, de centru dreapta. Președintele Iohannis poate să aleagă orice soluție pentru că nimeni nu a câștigat cu 50%+1. Probabil că, așa cum a anunțat în această perioadă, va face o alegere bine cunoscută”, .

Kelemen Hunor este mulțumit de rezultatele obâinute de formațiunea sa politică.  „Este un rezultat bun, un rezultat echilibrat. Procentul nostru de peste 6% va rămâne ți după finalizarea numărătorilor. Este un vot pentru comunitatea maghiară din România”, a conchis președintele UDMR.