Evenimentul Zilei > Politica > UDMR îl ATACĂ pe IOHANNIS: „A fi trebuit să-şi argumenteze refuzul variantelor”
UDMR îl ATACĂ pe IOHANNIS: „A fi trebuit să-şi argumenteze refuzul variantelor”

UDMR îl ATACĂ pe IOHANNIS: „A fi trebuit să-şi argumenteze refuzul variantelor”

Liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, a declarat că preşedintele Iohannis ar fi trebuit să-şi argumenteze refuzul variantelor Olguţa Vasilescu la Ministerul Transporturilor şi Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării.

„ (Polemica pe tema remanierii Guvernului) face parte dintr-un şir de acţiuni politice între două poluri politice instituţionale din România, preşedintele, care se poziţionează clar în majoritatea cazurilor pe teme publice şi politice în contrapartidă cu coaliţia de guvernământ şi PSD, care doreşte să rezolve prin această remaniere guvernamentală atât elemente de criză politică internă, cât şi eliminarea unor miniştri care chiar nu performau”.

„Din păcate, ne-am obişnuit în ultimii doi ani de zile cu frecvenţa acestor momente, aşa că poate să devină şi o obişnuinţă. Din punct de vedere al funcţionării ministerelor, pentru una-două săptămâni nu creează o problemă, dar este important ca într-un cadru constituţional aceste divergenţe să se rezolve cât mai repede”.

„Este dreptul preşedintelui să refuze. Întrebarea este dacă trebuia să şi argumenteze. Eu cred că anumite argumente trebuiau aduse, pentru că opinia publică are nevoie de lucrul acesta şi într-un fel şi refuzul trebuie argumentat”, a declarat Korofi la RFI.