Evenimentul Zilei > Actualitate > UDMR a decis pe cine numește secretar de stat în Ministerul Energiei. Un fost deputat, lângă Virgil Popescu
UDMR a decis pe cine numește secretar de stat în Ministerul Energiei. Un fost deputat, lângă Virgil Popescu

UDMR a decis pe cine numește secretar de stat în Ministerul Energiei. Un fost deputat, lângă Virgil Popescu

Conducerea celor de la UDMR a numit, astăzi, un secretar de stat în Ministerul Energiei, care în trecut a fost și deputat.

Derzsi Akos a fost numit, vineri, secretar de stat în Ministerul Energiei. Decizia a fost luată în ședința Consiliului Permanent al UDMR. Derzsi Akos este de profesie inginer minier, specialist în domeniul securității și sănătății în muncă.

S-a născut în județul Harghita în anul 1962. Absolvent al Institutului de Mine din Petroșani, cu studii de masterat în Științe Administrative (Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca), el şi-a început activitatea profesională la Exploatarea Minieră Șuncuiuș (jud. Bihor). Apoi, în perioada 1996–2007 a fost inspector, inspector șef și inspector șef adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor.

Derzsi Akos, numit secretar de stat în Ministerul Energiei. A fost secretar de stat și în Ministerul Muncii

În perioada 2007–2008 a fost secretar de stat la Ministerul Muncii, coordonator al Departamentului Strategie și Ocupare Forță de Muncă.

În perioada 2008–2012 a fost deputat în Parlamentul României, membru în Comisia de sănătate și secretar al Comisiei pentru Afaceri Europene.

A fost senator, președinte al Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități

În mandatul 2016–2020 a fost senator, președinte al Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități și membru în Comisia de muncă al Senatului precum și trezorier în Uniunea Interparlamentară (UIP). De asemenea, Akos este vicepreședinte al Mișcării Creștin Democrate Maghiare din România.

O nouă direcție spre care vrea să se axeze România

Altfel, în această săptămână, Virgil Popescu, ministrul Energiei, a vorbit despre o direcție importantă abordată de țara noastră. „În momentul de faţă România nu are o strategie pe hidrogen. O echipă din Ministerul Energiei va lucra cu specialişti pentru a face o strategie naţională pe hidrogen.

Chiar pe drum spre dumneavoastră (spre conferinţă – n.r.) vorbeam cu secretarul de stat Dan Drăgan să gestioneze toate proiectele pe hidrogen, pentru că trebuie să le trimitem pentru a fi prinse în Planul Naţional de Reconstrucţie şi Rezilienţă şi sunt proiecte pe hidrogen, să ştiţi, în România