„Avem în arest o persoană al cărei alibi îl verificăm, dar pentru moment nu avem un suspect concret. Continuăm să lucrăm în această privință”, a declarat șeful poliției regionale din orașul Ruse, Teodor Atanasov, citat de Reuters. 

Poliția Română a transmis, ieri, că nu a primit nicio solicitare din partea autorităților bulgare în acest caz. Viktoria Marinova avea 30 de ani și a murit după ce a fost lovită, strangulată și violată. Trupul neînsuflețit al jurnalistei de investigații a fost descoperit într-un parc din orașul Ruse, aproape de malul Dunării. Ea era reprezentant administrativ și prezentatoare la postul local TVN Ruse.

Anchetatorii încearcă să afle mobilul asasinatului fără a exclude o posibilă legătură cu activitatea profesională a victimei. La ultima ediție a emisiunii sale, din 30 septembrie, Marinova a difuzat o convorbire cu doi jurnaliști de investigații: Dimitar Stoianov, din Bulgaria și Attila Biro, din România, care întreprind o anchetă în legătură cu bănuielile de fraudă în cazuri de gestionare a fondurilor europene, în care ar fi implicați oameni de afaceri și aleși din rândul politicienilor de la Sofia.

Dimitar Stoianov și Attila Biro au fost reținuți, pentru scurt timp, de către Poliția Bulgară în cursul acestei anchete. Acest fapt a provocat o reacție virulentă de condamnare din partea organizației neguvernamentale Reporteri fără Frontiere (RSF).

Viktoria Marinova este al treilea jurnalist de investigații din Uniunea Europeană ucis în ultimele 12 luni, după asasinarea jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia, în octombrie 2017 și a ziaristului slovac Jan Kuciak, în februarie acest an.