"Această cooperare în domeniul securității este posibilă datorită progresului continuu al Ucrainei în ceea ce privește adoptarea reformelor instituționale cheie în materie de apărare, pentru a alinia arhitectura de securitate națională a Ucrainei cu principiile euro-atlantice", se arată în declarația Departamentului Apărării al SUA.
Banii sunt destinați "instrucției suplimentare, echipamentelor și activităților de consiliere, pentru a dezvolta capacitatea de apărare a forțelor armate ale Ucrainei", subliniază Pentagonul.
Incluzând suma suplimentară de 250 milioane de dolari, bugetul total de asistență acordat autorităților de la Kiev de către SUA, în sectorul apărării începând cu anul 2014, va ajunge la 1,5 miliarde de dolari.
"Statele Unite se angajează să ajute Ucraina să pună în aplicare dispozițiile din Legea privind securitatea națională a Ucrainei, aprobată în anul 2018, pentru a consolida controlul democratic, de către civili, asupra armatei, pentru a promova reformele în materie de comandă și control, pentru a spori transparența și responsabilitatea în materie de achiziții și buget, precum și pentru a promova reforma industriei de apărare. Aceste reforme vor întări capacitatea Ucrainei de a-și apăra integritatea teritorială, pentru a avea o Ucraină sigură, prosperă, democratică și liberă", afirmă Departamentul Apărării din SUA.