Evenimentele au avut loc sâmbătă, după câteva ore de impas în care polițiștii au reuști să îl convingă pe atacator să elibereze mai devreme cinci ostatici, trei femei și doi copii, conform Reuters. NIciuna dintre cele unsprezece persoane nu a fost rănită în urma incidentului.

 

„Toți ostaticii au fost eliberați în Harkiv. Agresorul a fost arestat”, a anunțat pe Twitter președintele ucrainean, Petro Poroșenco. Ministrul de Interne,Arse Avakov, a publicat o poză cu bărbatul, în care acesta a vea fața însângerată și era ținut de polițiști.

 

Șeful poliției regionale, Oleg bekh, a declarat pentru presa locală că bărbatul are un lung istoric de comportament antisocial și infracțiuni legate de droguri.

 

Se pare că bărbatul a intrat în oficiu purtând o mască și având intenția de jefui casieria. După ce unul dintre angajații oficiului a reușit să sune poliția, atacatorul s-a baricadat în clădire împreună cu cei unsprezece ostatici.  

 

Unul dintre copiii eliberați mai devreme a vorbit cu reporterii, declarând că bărbatul avea explozibile în două sticle și amenința că se va arunca în aer dacă polițiștii nu îl ascultă. Atacatorul suține că suferă de cancer cerebral.

 

În timpul contactului telefonic cu bărbatul, polițiștii l-au descris ca fiind calm și îngrijorat de schimbul de prizonieri între guvernul ucrainean și separatiștii pro-ruși, neavând revendicări concrete.

 

Miercuri, schimbul de prizonieri dintre cele două tabere a reunit sute de ostatici cu familiile lor, în urma celei mai mari înțelegeri între părți de la declanșarea conflictului din Donbas.