O scrisoare în acest sens a fost trimisă Ministerului Apărării de la Kiev prin intermediul atașatului militar al ambasadei SUA, informează site-ul Ministerului Apărării ucrainean.

Alături de diverse tipuri de echipamente militare, americanii sunt gata să transfere Ucrainei două fregate de tip Oliver Hazard Perry, care vor fi trimise către marina ucraineană în cadrul programului ”Excess Defense Articles”, program al Departamentului apărării al SUA care are ca scop vânzarea la prețuri reduse sau oferirea cu titlu gratuit de echipamente militare aflate în dotarea forțelor armate ale SUA și aliaților acestora.

În luna august a acestui an, ambasadorul Ucrainei în Statele Unite, Valeriy Chaly, a declarat că a purtat discuții cu autoritățile de la Washington în legătură cu un nou proiect de transfer de vase militare de patrulare de tip "Island". Potrivit acestuia, aceast nou acord ar permite Ucrainei să cumpere și să primească mai multe arme moderne din SUA.

Navele de tip ”Perry”, sunt  fregate multirol, care prin capabilitățile lor se apropie de definiția unui  distrugător decât de o fregată. 71 de nave de acest tip au fost construite până acum  dintr-un total de 71 planificate.

”Oliver Hazar Perry” au fost a două clase de nave din marina SUA, după distrugătoarele clasei „Spruance”, care au trecut la propulsia cu turbine cu gaz, fiind propulsate de două turbine „General Electric LM2500-30” capabile să genereze 31 MW și au două unități de propulsie auxiliare capabile să genereze 260 KW, asigurând navelor clasei o viteză de peste 29 de noduri și o autonomie de 4.500 de mile marine la o viteza de 20 de noduri.

 

Te-ar putea interesa și: