Evenimentul Zilei > Actualitate > Ucraina face un pas decisiv pentru a câștiga războiul cu oamenii Moscovei
Ucraina face un pas decisiv pentru a câștiga războiul cu oamenii Moscovei

Ucraina face un pas decisiv pentru a câștiga războiul cu oamenii Moscovei

Armata ucraineană a primit ultimele tancuri T-72 modernizate.

Compania de stat ucraineană UkrOboronOrom a anunțat că a finalizat livrarea tancurilor de luptă T-72 modernizate către armata ucraineană. Ultimul lot, de șase tancuri principale de luptă T-72 modernizate a fost predat în data de 4 martie, a declarat compania.

„Tancurile T-72 sunt rezultatul unei regândiri a experienței războiului modern din estul Ucrainei”, a spus Volodymyr Sinyavsky, directorul interimar al „Uzinei blindate Kyiv”.

Versiunea îmbunătățită a T-72 este echipată cu o armură reactivă explozivă Nozh (cuțit) (ERA), montată pe turelă într-un model cu cap de săgeată și alte casete așezate pe laturile carenei.

Rezervorul T-72 modernizat este echipat cu obiective de actualizare 1K13 pentru tragerea rachetelor ghidate de luptă realizate în Ucraina, noi dispozitive de vizionare pe timp de noapte cu convertoare electronice optice de a treia generație și motoare mai puternice crescând, cu o putere de 840 CP, comparativ cu 780 a precedentelor.

Noile stații de radio digitale ale companiei turcești Aselsan permit echipajelor de tanc să mențină contactul direct cu unitățile de infanterie, iar acest aspect are o importanță deosebită pentru interacțiunea pe câmpul de luptă. În plus, modificarea T-72 a primit echipamente moderne de navigație prin satelit. Îmbunătățirea mediului de echipaj este un alt aspect al modernizării. Chiar și o cameră obișnuită cu vedere retrovizoare facilitează foarte mult munca șoferului, informează Defence blog.