Evenimentul Zilei > International > Ucraina aruncă bomba! Martor-cheie al tragediei MH17, în detenție
Ucraina aruncă bomba! Martor-cheie al tragediei MH17, în detenție

Ucraina aruncă bomba! Martor-cheie al tragediei MH17, în detenție

Ucraina a anunţat, miercuri, că deţine de mai bine de doi ani un martor crucial al doborârii aeronavei cu zborul MH17.

Persoana care a organizat transportul rachetei care a doborât zborul MH17 deasupra Ucrainei este deţinută în ţară de doi ani, a informat un ofiţer al serviciilor secrete ucrainene, SBU. Aceste informaţii ies acum la iveală după exact 5 ani de la producerea catastrofei.

Un ofiţer al SBU, Vitali Majakov, a declarat miercuri presei că serviciile secrete au identificat persoana care a organizat transportul rachetei, potrivit Reuters. „Am aflat cine l-a trimis la Donetsk”, a spus Majakov. „L-am încarcerat în Ucraina”. Identitatea lui nu a fost dezvăluită, informează aceeaşi sursă.

Arestarea suspectului a avut loc acum doi ani. Majakov nu a vrut să explice de ce informațiile nu au fost dezvăluite mai devreme, precizează aceeaşi sursă, potrivit presei franceze, citat de romaniatv.

Împreună cu Olanda, anchetatorii internaționali au stabilit că zborul MH17 a fost doborât de o rachetă BUK proiectată de sovietici din a 53-a brigadă de apărare rusă din Kursk, în sud-vestul Rusiei.

Anchetatorii internaționali au anunțat pe 19 iunie că au identificat patru suspecți, care sunt urmăriți penal pentru crimă de către procurorul olandez.

Zborul MH17, care leagă Amsterdamul de Kuala Lumpur, a fost doborât de o rachetă pe 17 iulie 2014 în estul Ucrainei. Cei 283 de pasageri, inclusiv 196 de olandezi și patru belgieni și cei 15 membri ai echipajului au murit în urma doborârii avionului.

Condusă de Olanda, ancheta internaţională a stabilit că zborul MH17 a fost doborât de o rachetă BUK, de fabricaţie sovietică, provenind de la a 53-a brigadă antiaeriană rusă cu baza în Kursk, regiune din sud-vestul Rusiei.

Anchetatorii internaţionali au anunţat în 19 iunie că au identificat patru suspecţi care sunt acum acuzaţi de crimă de către Parchetul olandez.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: