O sobă defectă a provocat o nouă tragedie cauzată de monoxidul de carbon, gaz care nu are culoare, miros şi gust, şi este foarte toxic pentru fiinţele vii. Doi elevi în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic „Henri Coandă“, din Târgu Jiu, au fost găsiți fără suflare, miercuri, de mama fetei, în garsoniera în care tinerii locuiau cu chirie.

Cosmina Teodora Șomâcu, în vârstă de 18 ani, și Marius Iulian Poenaru, de 19 ani erau din localitatea Tismana se logodiseră și urmau să se căsătorească anul acesta. În vară, Cosmina și Marius urmau să susțină examenul de Bacalaureat.

Pe 2 ianuarie, Marius a postat pe Facebook ultima fotografie alături de iubita sa, însoțită de mesajul: „I love you for a thousand years!”.

Cei doi tineri au fost găsiţi morţi într-o casă pe strada Islaz, din municipiu, din apropierea liceului în care învățau. Echipajele SMURD, sosite la fața locului, au găsit-o pe fată așezată pe pat, iar pe băiat prăbușit în baie.
Vecinii au declarat că nu i-au mai văzut pe cei tineri de două zile, adică din ziua de Bobotează.

Proprietara le-ar fi spus, atunci, celor doi să nu mai facă focul în sobă până când nu o repară, pentru că este posibil să aibă probleme.

„Prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112 o doamna semnala faptul că într-o casă situată pe stradă Islaz din municipiul Tg-Jiu se află 2 persoane inconștiente. La față locului s-au deplasat în echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Tg-Jiu și 2 echipaje SAJ care au constatat că într-una dintre încăperile locuinței se aflau două persoane(una de sex feminin – 18 ani și una de sex masculin – 20 ani) care nu prezentau semne vitale. Din păcate, toate eforturile echipajelor de intervenție de a-i salva pe tineri au fost în zadar, medicii sosiți la față locului declarând decesul” a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Te-ar putea interesa și: