Evenimentul Zilei > Social > Un UCIGAȘ tăcut OMOARĂ români pe capete. ALERTĂ de SĂNĂTATE PUBLICĂ. Suntem pe locul trei ÎN LUME
Un UCIGAȘ tăcut OMOARĂ români pe capete. ALERTĂ de SĂNĂTATE PUBLICĂ. Suntem pe locul trei ÎN LUME

Un UCIGAȘ tăcut OMOARĂ români pe capete. ALERTĂ de SĂNĂTATE PUBLICĂ. Suntem pe locul trei ÎN LUME

Principalul ucigaș al adulților români îl reprezintă atacul vascular cerebral. Celebrul neurolog Ovidiu Băjenaru transmite că România ocupă poziția a treia în topul țărilor în care se moare din această cauză.

Șeful Clinicii de Neurologie de la Spitalul Clinic Universitar de Urgență București, doctoral Ovidiu Băjenaru, transmite puternice semnale de alarmă cu privire principalul ucigaș al adulților români. Medicul prezintă o statistică absolut îngrijorătoare.

„Accidentele vasculare cerebrale, din păcate, în România, sunt principalul ucigaș în populația adultă, alături de boala coronariană.” a precizat medicul primar neurolog, citat de DCNews.

Ovidiu Băjenaru a adăugat că „accidentele vasculare celebrale sunt, de departe, principala cauză de invaliditate fizică și mentală”.

Medicul a adăugat că „din nefericire, în lume, România ocupă poziția a treia în topul țărilor în care moare din cauza accidentelor vasculare cerebrale” și că „rămâne o mare problemă de sănătate publică”.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: