Evenimentul Zilei > EVZ Special > Twitter a blocat contul lui Donald Trump Jr din cauza unui videoclip controversat
Twitter a blocat contul lui Donald Trump Jr din cauza unui videoclip controversat

Twitter a blocat contul lui Donald Trump Jr din cauza unui videoclip controversat

Fiul președintelui american, Donald Trump Jr, a postat un videoclip în care îl acuză pe dr. Fauci că „suprimă” utilizarea medicamentului lăudat de Trump, hidroxiclorochina. Postarea a devenit virală, dar i-a adus blocarea pe Twitter.

Twitter a anunțat marți că a restricționat accesul la contul lui  Donald  Trump Jr  timp de 12 ore, deoarece clipul pe care l-a postat a încălcat politica de dezinformare a site-ului de social media privind COVID-19.

Fiul cel mai mare al președintelui Statelor Unite,  Donald  Trump,  a postat luni un videoclip despre medicii care vorbeau despre hidroxiclorochină, care a fost eliminat de Twitter.

Videoclipul a fost de asemenea retras de Facebook și YouTube, după ce a strâns milioane de vizualizări, pentru încălcarea regulilor lor privind dezinformarea legată de COVID-19.

Președintele  Trump  a distribuit, la rândul său, o postare, care conținea un link cu videoclipul și îl acuza pe dr. Anthony Fauci , principalul expert în bolii infecțioase din țară și pe democrați că ar fi suprimat utilizarea hidroxiclorochinei, medicament pentru tratarea bolnavilor de coronavirus. Postarea lui Trump senior a fost ștearsă la rândul ei de Twitter.

Dr. Anthony Fauci, care conduce Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA și a lucrat sub șase președinți, a declarat marți că „nu a indus în eroare publicul american în niciun caz”.

Administrația americană pentru produse alimentare și medicamente a revocat luna trecută autorizația de utilizare de urgență a hidroxiclorochinei pentru a trata COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus, după ce mai multe studii au pus la îndoială eficacitatea acestuia. Trump  a lăudat în mod regulat medicamentul și a spus că el deja l-a folosit.

Ostil oricărei măsuri restrictive, în condițiile apropierii alegerilor prezidențiale, liderul de la Casa Albă vrea să iasă din criza de sănătate datorită „geniului” farmaceutic american.

Trump a vizitat, luni, locul de producție din Carolina de Nord a vaccinului experimental dezvoltat de una dintre numeroasele companii în care guvernul său a investit, Novavax, o companie biotech care nu a comercializat niciodată un vaccin, dar care a primit 1,6 miliarde de dolari.