Turiștii, ca sardelele pe Litoral. Coronavirusul nu pare să existe pe plajă

Turiștii, ca sardelele pe Litoral. Coronavirusul nu pare să existe pe plajă

În ciuda numărului foarte mare de îmbolnăviri zilnice și a restricțiilor impuse de autorități, turiștii aflați la malul mării în aceste zile ignoră total regulile de protecție sanitară destinate împiedicării răspândirii noului coronavirus.

La fel ca și în celelalte weekenduri, în stațiunile de pe litoralul românesc s-au înghesuit peste 200.000 de turiști. Prea puțin dintre aceștia, însă, sunt dispuși să respecte și regulile impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus. Numărul foarte mare de cazuri de îmbolnăviri zilnice, amenzile usturătoare aplicate de oamenii legii, nu par să-i impresioneze.

În zonele neamenajate, acolo unde nu există șezlonguri, turiștii se înghesuie unul în altul, pe cearșafurile așezate de-a valma pe plajă, iar despre măștile de protecție nici măcar nu poate fi vorba. Nimeni nu poartă așa ceva, chiar dacă oricând ar putea fi sancționați cu sume care ar putea întrece bugetul pe care l-au alocat scurtei vacanțe, de la final de săptămână.

Deși din megafoane se aud, cu regularitate, îndemnuri la respectarea regulilor de distanțare fizică, nimeni nu pare să le mai ia în seamă:

Ne puteți urmări și pe Google News

„Avem rugămintea la voi să păstrați distanțarea socială, distanțarea fizică!”.

Turiștii s-au obișnuit cu ele și le ignoră, așa cum ignoră orice alt zgomot de pe fundal. La ora amiezii, falezele se transformă în furnicar, însă nimeni nu poartă mască de protecție în spațiile publice aglomerate. E drept că autoritățile constănțene au decis că masca devine obligatorie pe faleze și în alte spații aglomerate abia după ora 18.00.

Regulile de distanțare ignorate de turiști

Terasele, barurile de pe plajă ori restaurantele cu autoservire în aer liber devin potențiale focare de infecție din cauza numărului prea mare de clienți care se înghesuie, fără să respecte vreo regulă.

Pe plajă sau la terase, oamenii ignoră toate regulile de protecție, chiar dacă unii sunt conștienți la ce pericol se expun.

Întrebată dacă respect regulile de protecție, o tânără răspunde senină, cu sinceritate, că nu. Într-o altă zonă, un bărbat spune, la fel de senin, că nu vede de ce s-ar proteja, dacă nici alții nu o fac.

„Nu prea văd să țină cont lumea pe plajă, dacă ei nu fac asta, eu de ce să fac?”, răspunde o fată, conform stirileprotv.ro.

E drept că există și câțiva turiști care respectă regulile și par speriați de ceea ce s-ar putea să li se întâmple.

„Este foarte multă populație aici. Riscul este foarte crescut aici, îmi este teamă pentru mine, pentru familie”, spune o tânără, conform sursei citate mai sus, privind temătoare în jur.