Turismul, in faliment?

Turismul, in faliment?

Cresterea numarului de vizitatori a impulsionat constructia de spatii de cazare pe litoralul bulgaresc al Marii Negre, in asa masura incat oferta depaseste in prezent cererea.

Asa se face ca un numar mare de hoteluri de pe litoralul bulgaresc ar putea intra in faliment inca din acest an, dupa cum a precizat presedintele agentiei bulgare pentru turism, Anelia Kruskova, informeaza Mediafax.

„Cu toate ca hotelierii au redus preturile pentru turistii straini, o astfel de masura ar trebui luata si in cazul turistilor locali. Insa hotelierii nu ar putea reusi nici in acest fel sa obtina venituri suficiente pentru a plati imprumuturile bancare contractate pentru construirea hotelurilor”, a spus Kruskova.

Lucrarile de constructie, care au continuat chiar si in perioada sezonului turistic, au determinat o parte din turistii straini sa evite Bulgaria, in pofida faptului ca preturile reduse au facut din vecinii nostri de la sud o destinatie extrem de atractiva, in ultimul deceniu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dupa mai multi ani de crestere sustinuta, numarul turistilor straini a scazut in primele cinci luni ale anului cu 0,37%, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Turistii au cheltuit insa mai multi bani in statiunile bulgaresti, astfel ca veniturile aduse de turistii straini au crescut cu 16%, la aproximativ 530 de milioane de euro.