Murat Çapan, redactorul-şef al ziarului Nokta, care a fost închis după tentativa de lovitură de stat de anul trecut, fiind acuzat de legături cu organizaţia clericului musulman Fetulah Gülen a primit o pedeapsă de 22 de ani şi şase luni de închisoare la Curtea Penală nr. 14 din Istanbul.

Aceeaşi pedeapsă a primit și directorului executiv al revistei, Cevheri Güven, fiind acuzat de aceleaşi infracţiuni.

Poliţiştii de frontieră l-au arestat pe Çapan, împreună cu alți patru presupuși membri ai organizației clericului musulman Fetulah Gülen, între ei aflandu-se un comandant al poliției turce în rezervă, un lector universitar şi doi profesori excluşi din învăţământ, a declarat o sursă

În alt caz separat mandate de arestare au fost emise pentru 19 angajaţi ai Türk Telekom, ca parte a unei noi anchete asupra grupării lui Fetulah Gülen ,relatează cotidianul Hurriyet

Suspecţii, dintre care zece au fost deja reţinuţi, ar fi depus sume mari de bani în Banca Asya la ordinele clericului Fethullah Gulen care este stabilit în SUA.

Această bancă a fost naționalizată anul trecut de către regimul de la Ankara.

Numele celor arestați se pare că au fost primite de către poliție în urma denunțurilor unor denunțători sub acoperire.

Ca urmare a tentativei de lovitură de stat din 15 Iunie 2016, Turcia a introdus starea de urgenţă. Zeci de mii de funcţionari publici au fost concediaţi sau suspendaţi de la locurile lor de muncă, fiind suspectaţi că au legături cu gruparea lui Gulen.