Anunțul SUA de includere pe lista organizațiilor teroriste a Corpului Gărzilor Revoluționare din Iran, a fost condamnat marți de Turcia, care consideră că o astfel de decizie creează instabilitate în zonă.

Ministrul turc al afacerilor externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat în fața presei că decizia adoptată în privința „armatei oficiale a Iranului (…) este de neînțeles”.

„Acest gen de decizie va deschide calea instabilităţii în regiunea noastră”, a adăugat el.

Ministrul Cavusoglu a criticat de asemenea sancţiunile parţiale impuse Iranului de SUA şi presiunile exercitate pentru ca şi alte state să le urmeze exemplul, conform Agerpres.

Președintele SUA Donald Trump a inclus, luni, Corpul Gărzilor Revoluționare din Iran pe lista organizațiilor teroriste. 

„IRGC (Gardienii Revoluției n. red.) este mijlocul principal al guvernului iranian de a conduce și implementa campania teroristă la nivel mondial”, a afirmat Donald Trump.

Desemnarea „face clare riscurile de a desfășura afaceri sau de a sprijini IRGC”, a spus Trump.„Dacă faceți afaceri cu IRCG, veți fi acuzați de legături cu teroriștii”.

„IRGC (Corpului Gărzilor Revoluționare din Iran n. red.) este mijlocul principal al guvernului iranian de a conduce și implementa campania teroristă la nivel mondial”, a afirmat Donald Trump.

Desemnarea „face clare riscurile de a desfășura afaceri sau de a sprijini IRGC”, a spus Trump.„Dacă faceți afaceri cu IRCG, veți fi acuzați de legături cu teroriștii”.

„Mulţumesc prietenului meu drag, preşedintelui SUA Donald Trump, pentru că a decis să plaseze Gardienii Revoluţiei din Iran pe lista organizaţiilor teroriste. Îi mulţumesc pentru că a răspuns pozitiv la încă una dintre solicitările mele, ceea ce serveşte intereselor ţării noastre şi ale ţărilor din regiune”, a scris Netanyahu pe contul său de Twitter.

 

Te-ar putea interesa și: