După insultele lansate de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, în weekend, liderul de la Ankara persistă. Luni, Erdogan le-a cerut oficial turcilor să boicoteze produsele franceze, adăugând jar peste foc criticilor care plouă peste Emmanuel Macron în Orientul Mijlociu, după ce președintele francez a apărat libertatea de a-l caricaturiza pe profetul Mahomed, în cadrul libertății de expresie.

„La fel cum în Franța unii spun «nu cumpărați mărci turcești», mă adresez națiunii mele de aici: mai presus de toate nu acordați atenție mărcilor franceze, nu le cumpărați”, a spus Recep Erdogan în discursul său rostit la Ankara, scrie Le Figaro.

Europenii, „fasciști” și „naziști”

După acest apel la boicot a produselor din Franța, Erdogan a mers până acolo încât a comparat tratamentul musulmanilor din Europa cu cel al evreilor dinaintea celui de-al doilea Război Mondial, acuzându-i pe  unii lideri europeni de „fascism” și „nazism”.

„O campanie de linșaj similară cu cea împotriva evreilor din Europa înainte de al doilea Război Mondial este purtată acum împotriva musulmanilor”, a spus șeful statului turc.

„Oficialii europeni trebuie să spună stop campaniei de ură condusă de Macron”, a lansat Erdogan.

Potrivit Institutului turc de Statistică, Franța este a zecea sursă de importuri în Turcia și este a șaptea destinație pentru produsele turcești. Printre cele mai importate produse franceze se numără automobilele, care sunt foarte populare în această țară.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE