Evenimentul Zilei > International > EPURĂRI în TURCIA: Încă 139 de angajaţi ai municipalităţii din Ankara şi a două ministere, ARESTAȚI
EPURĂRI în TURCIA: Încă 139 de angajaţi ai municipalităţii din Ankara şi a două ministere, ARESTAȚI

EPURĂRI în TURCIA: Încă 139 de angajaţi ai municipalităţii din Ankara şi a două ministere, ARESTAȚI

Autorităţile turce au emis, azi, mandate de arestare pe numele a 139 de angajaţi ai municipalităţii din Ankara şi a două ministere, în cadrul anchetei care vizează reţelele güleniste, considerate responsabile pentru tentativa de lovitură de stat din vara trecută.

Mandatele de arestare vizează 60 de angajaţi ai Consiliului municipal din Ankara, 19 ai unor consilii districtuale, precum şi câte 30 de funcţionari din Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Educaţie, conform CNN TUrk, citat de Agerpres.

Marţi, autorităţile au emis 268 de mandate la Istanbul şi Ankara, împotriva unor militari şi a unor persoane suspectate că au utilizat aplicaţia de mesagerie criptată ByLock, considerată de autorităţi ca fiind canalul de comunicaţii al puciştilor.

Printre cei vizaţi se numără angajaţi ai Autorităţii pentru tehnologiile de comunicaţii şi informaţionale (BTK), ai Autorităţii pieţelor de capital (SPK) şi ai unor şcoli private administrate de gülenişti şi închise de autorităţi.

După puciul eşuat de la mijlocul lunii iulie şi decretarea stării de urgenţă, în Turcia au fost arestate mai mult de 46.000 de persoane şi peste 100.000 au fost demise ori suspendate din funcţie, fiind suspectate că fac parte din reţeaua clericului Fetullah Gülen, acuzat de orchestrarea tentativei de lovitură de stat. Predicatorul, autoexilat în SUA, de unde Ankara cere extrădarea sa, a respins aceste acuzaţii.