"Salutăm decizia, în interes național, a preşedintelui României. Este dreptul constituţional al domniei sale să respingă propunerea şi cu certitudine sunt foarte multe argumente. Noi considerăm că viitorul Guvern al României trebuie ferit de orice fel de vulnerabilități, mai ales într-un context internațional extrem de complicat.
România nu trebuie să dea semnale confuze sau contradictorii.
De asemenea, Guvernul României nu trebuie transformat într-un guvern personal, de interpuşi, aflat la dispoziţia domnului Liviu Dragnea. PSD ne-a anunţat că are zeci de mii de specialişti. Dacă acest lucru este adevărat, se vor găsi şi alte nume de prim-ministru, de preferat persoane cu o activitate cunoscută, fără vulnerabilităţi şi fără condamnări", a scris Turcan, pe Facebook. 

Șeful statului a anunțat astăzi, într-o conferință de presă la Cotroceni, că refuză să o desemneze pe Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru. 

La consultările cu Iohannis, liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că nu va mai face o altă nominalizare pentru postul de premier.

Totodată, surse din rândul social-democraților au precizat că vor declanșa procedura de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.