Evenimentul Zilei > Justitie > Tupeu de tupeu la un director din Ministerul Sănătăţii. Primea şpagă, bijuterii, în timp ce şefa era încătuşată de DNA pentru luare de mită
Tupeu de tupeu la un director din Ministerul Sănătăţii. Primea şpagă, bijuterii, în timp ce şefa era încătuşată de DNA pentru luare de mită

Tupeu de tupeu la un director din Ministerul Sănătăţii. Primea şpagă, bijuterii, în timp ce şefa era încătuşată de DNA pentru luare de mită

Procurorii DNA Constanţa au dispus, astăzi, trimiterea în judecată a Laurei Spaiu, consilier superior la Direcţia Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale – Compartimentul autorizare şi monitorizare unităţi farmaceutice din Ministerul Sănătăţii, la data săvârşirii faptei, pentru luare de mită. Ea ar fi primit bijuterii în valoare de 1500 de lei de la Ştefania Claudia Tănase, farmacist din Constanţa, cercetată pentru dare de mită.

DNA Constanţa a trimis în judecată alte trei persoane, pentru complicitate la dare de mită, fiind vorba de Zâna Dobrin, consilier în Compartimentul autorizare şi monitorizare unităţi farmaceutice din Ministerul Sănătăţii, de Cosmin Tănase, ofiţer de poliţie la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din IPJ Constanţa, soţul farmacistei Claudia Tănase, precum şi de Nicoleta Silvia Cota Pascu, patroana a două farmacia din Constanţa.

Din rechizitoriul întocmit de procurorii Anticorupţie Constanţa reiese că în data de 27 august inculpata Claudia Ştefania Tănase i-ar fi oferit Laurei Spaiu, cu titlu de mită, bijuterii în valoare de 1500 lei în timp ce “doamna de la minister” efectua o inspecţie la o farmacie din oraş. Inspecţia era necesară pentru avizarea deschiderii unor noi puncte de lucru farmaceutice în Constanţa pentru soţia poliţistului de la Economic.

“Inculpata Tănase Ştefania Claudia a beneficiat de sprijinul inculpatei Dobrin Zâna şi al inculpatului Tănase Cosmin care, împreună, au convenit asupra necesităţii remiterii mitei şi a valorii aproximative a acesteia, precum şi de sprijinul inculpatei Cota Pascu Nicoleta Silvia care i-a procurat bijuteriile respective, cunoscând scopul remiterii lor”, precizează DNA Constanţa. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa.

Coincidenţa face că “doamna de la minister”, Laura Spaiu, primea bijuteriile exact în timp ce şefa ei, Mihaela Udrea, director în Ministerul Sănătăţii era reţinută de DNA în urma unui flagrant organizat chiar în biroul ei. Asupra directoarei a fost găsită suma de 2.000 de lei, iar în birou, în mai multe plicuri, erau 4000 de lei precum şi mai multe produse cosmetice. A doua zi, pe 28 august, Mihaela Udrea a fost arestată pentru luare de mită.

În locul şefei arestate, la conducerea Direcţiei  Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale – Compartimentul autorizare şi monitorizare unităţi farmaceutice a fost numită, cu atribuţii de director interimar,…Laura Spaiu. Surse din Ministerul Sănătăţii au declarat, pentru EVZ, că, recent, DNA a informat că Laura Spaiu şi Zâna Dobrin sunt cercetate, la Constanţa, pentru luare de mită, respectiv compliciatate la dare de mită. “Cele două doamne nu mai lucrează la Compartimentul autorizare, au rămas simple funcţionare în minister”, spun sursele citate.

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.