Mai multe persoane din cercul președintelui Federației Ruse au fost diagnosticate cu Covid-19, de la începutul pandemiei, inclusiv purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Peskov a informat în aprilie că toate persoanele cu care s-a întâlnit Putin au fost testate pentru Covid-19.

Tunelul de dezinfectare instalat în reședința oficială a lui Putin în Novo-Ogariovo pulverizează o „ceață” de soluție antibacteriană pe hainele unei persoane și părțile corpului expuse, potrivit RIA Novosti.

Producătorul tunelului este o companie cu sediul în orașul Penza, la sud-est de Moscova, care a început să fabrice acest dispozitiv în luna mai.

„Reședința președintelui rus a luat legătura cu oficialii fabricii MIZOTTY”, a unformat site-ul regiunii Penza, citând-o pe directoarea fabricii, Olga Izranova.

„A trebuit să livrăm și să instalăm echipamentul în cadrul unui program strict, iar compania Penza a reușit să o facă mai repede și mai bine decât omologii săi străini”, a spus Izranova.

Putin și-a făcut prima apariție publică pentru Ziua Rusiei, o sărbătoare ce a avut loc vinerea trecută, după mai bine de două luni de măsuri de izolare din cauza coronavirusului. Oaspeții la o ceremonie de premiere în acea zi au fost testați pentru Covid-19 și au trebuit să petreacă 12 zile în auto-izolare ca  „măsură de precauție”.

Președintele rus este cunoscut pentru aversiunea sa față de germeni și pentru grija deosebită pentru sănătatea sa.

Începând de luni, oficialii Kremlinului ar trebui să se întoarcă la birou după ce au lucrat de la distanță în timpul perioadei de izolare din care tocmai a ieșit Rusia, scrie The Moscow Times.

Rusia a raportat peste 500.000 de cazuri de infectare cu coronavirus, al treilea cel mai ridicat bilanţ, după Brazilia şi SUA, pe care îl atribuie programului de testare în masă.

Miercuri, autorităţile au raportat 7.843 de cazuri noi de infectare, cel mai mic număr începând din 30 aprilie. La nivel naţional, bilanţul a ajuns la 553.301.

În ultimele 24 de ore au murit 194 de persoane din cauza COVID-19, statistica oficială, pe care criticii o pun la îndoială, consemnând acum 7.478 de decese de la începutul crizei, scrie Agerpres