Preşedintele american Donald Trump a afirmat că migranţilor clandestini care nu sunt mulţumiţi de condiţiile de retenţie ar trebui să li se spună să nu vină în Statele Unite,

AFP anunță că această reacție a survenit  după ce un raport oficial american a prezentat detalii despre situaţia precară în care sunt ţinuţi migranţii în mai multe centre de la graniţa cu Mexic.Publicat de Inspecţia generală a Departamentului pentru Securitate Internă (DHS), vorbește despre lipsa accesului la duşuri, mâncare caldă sau haine de schimb, precum şi despre detenţia prelungită în care sunt ţinuţi migranţii. Reacția lui trump a survenit rapid: ,,Dacă imigranţii ilegali nu sunt mulţumiţi de condiţiile din centrele de retenţie construite sau renovate rapid, spuneţi-le pur şi simplu să nu vină. Toate problemele vor fi rezolvate! Mulţi dintre aceşti străini clandestini trăiesc acum mult mai bine decât acolo de unde vin, şi în condiţii mult mai sigure.” Tot președintele american a lăudat lăudat Mexicul care, la presiunea  Washingtonului, a acceptat să întărească controalele la graniţa de nord: ,,Face o treabă mult mai bună decât democraţii la frontieră! Mulţumesc Mexicului!”

Zona de frontieră cunoaşte, de mai multe luni, o sosire masivă de migranţi din ţările Americi Centrale. În mai, 114.000 de persoane au fost reţinute şi plasate în detenţie după ce au trecut ilegal graniţa.

 

Te-ar putea interesa și: