Evenimentul Zilei > Social > Tulpina britanică se extinde în România. Alte noi cazuri confirmate cu infecția
Tulpina britanică se extinde în România. Alte noi cazuri confirmate cu infecția

Tulpina britanică se extinde în România. Alte noi cazuri confirmate cu infecția

Tulpina britanică a infectărilor cu noul Coronavirus se extinde în România. Numărul cazurilor este în creștere, iar specialiștii avertizează că această variantă a COVID-19 este mai ușor transmisibilă.

Ministerul Sănătății a fost informat, de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), că, în România, au fost confirmate, până în prezent, 136 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7.

Unde sunt răspândite cazurile

Cazurile confirmate provin din București (80 de cazuri), județul Timiș (11 cazuri), județul Cluj (9 cazuri), județul Ilfov (5 cazuri), județul Suceava (5 cazuri), județul Botoșani (4 cazuri), județul Vâlcea (4 cazuri), județul Galați (2 cazuri), județul Caraș-Severin (2 cazuri), județul Argeș (2 cazuri), județul Gorj (2 cazuri) și din județele Giurgiu, Constanța, Mureș, Covasna, Hunedoara, Vrancea, Vaslui, Prahova, Brăila și Bihor (câte 1 caz).

Cazurile confirmate provin dintr-un total de 499 de secvențieri care au fost raportate, până în prezent, Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Citește și:  Dr. Fauci avertizează: Noile tulpini Covid-19 ar putea crea o altă pandemie