Evenimentul Zilei > Actualitate > SURPRIZĂ DE PROPORȚII în turism. TULCEA, pe PRIMUL LOC la creșterea numărului de turiști în 2018
SURPRIZĂ DE PROPORȚII în turism. TULCEA, pe PRIMUL LOC la creșterea numărului de turiști în 2018

SURPRIZĂ DE PROPORȚII în turism. TULCEA, pe PRIMUL LOC la creșterea numărului de turiști în 2018

Județul Tulcea a înregistrat, în 2018, cea mai spectaculoasă evoluție în privința creșterii numărului de turiști, mai mare cu 77 % primele zece luni ale anului, față de aceeași perioadă a lui 2017, în timp ce creșterile înregistrate la nivel de țară sunt de 6%, potrivit Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD).

Datele prezentate de Institutul Național de Statistică, prezentate de AMDTDD, arată că “în perioada ianuarie-octombrie 2018 în județul Tulcea s-au cazat 136.017 turiști români, față de 68.590 în aceeași perioadă a anului anterior, înregistrându-se o creștere de 98%. De asemenea, 25.273 de turiști străini, în comparație cu 22.430 în același interval al anului 2017, creșterea fiind de 12%”. Totalul numărului de turiști români și străini care au vizitat județul Tulcea în perioada ianuarie-octombrie 2018 este de 161.290, față de 91.020 în primele zece luni ale anului anterior, înregistrându-se o creștere de 77%. În luna noiembrie au mai vizitat județul Tulcea 3.672 turiști români și 247 turiști străini.

„Creşterea numărului de turiști a fost înregistrată ca urmare a acțiunilor de promovare la nivel național și internațional, întreprinse de AMDTDD, în cooperare cu mediul de afaceri și cu autoritățile județene și locale. De foarte mare ajutor ne-au fost meșteșugarii locali, ghizii de turism, ansamblurile folclorice și o parte dintre ONG-uri, reprezentativi la nivelul județului, care ne-au sprijinit în toate acțiunile. O contribuție majoră au avut-o și voucherele de vacanță, alături de celelalte măsuri luate la nivel guvernamental și județean. Foarte importantă a fost schimbarea viziunii asupra promovării destinației Delta Dunării și Dobrogea de Nord și construirea unui produs turistic integrat, bazat pe multiculturalitate, tradiții, meșteșuguri, gastronomie, biodiversitate, strategie ce își arată rezultatele, după mulți ani de stagnare sau scăderi succesive” a declarat Cătălin Ţibuleac, preşedintele AMDTDD.

În lunile iunie, iulie, august, septembrie şi octombrie, gradul de ocupare a fost maxim, ceea ce înseamnă că au fost ocupate aproape în permanenţă cele aproximativ 9.800 de locuri de cazare înregistrate în judeţul Tulcea. Explicația acestei creșteri este managementul corect al destinației, concentrat pe dezvoltare și promovare unitară. O destinație turistică se construiește cu eforturi și pe o perioadă îndelungată, dar Delta Dunării era destinație turistică și înainte de 1990, numărul mic de turiști de până acum fiind explicabil doar prin lipsa unei strategii coerente și sustenabile, în trecut. 

„Înființarea AMDTDD a fost un important pas înainte pentru implementarea unei strategii eficiente de dezvoltare și promovare a destinației turistice, care trebuie să fie gestionată corect în continuare, pentru a avea și în anii următori rezultate sustenabile. Aceste rezultate nu au fost înregistrate și în anii anteriori, ceea ce înseamnă că schimbarea pe care noi am adus-o a produs efecte”, concluzionează, într-un comunicat de presă, președintele AMDTDD, Cătălin Țibuleac.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: