Evenimentul Zilei > Actualitate > Tudorache aruncă bomba. Se mai schimbă rezultatul alegerilor la Sectorul 1?
Tudorache aruncă bomba. Se mai schimbă rezultatul alegerilor la Sectorul 1?

Tudorache aruncă bomba. Se mai schimbă rezultatul alegerilor la Sectorul 1?

Biroul Electoral Central va lua în discuție, luni, o contestație care ar putea schimba soarta alegerilor de la Primăria Sectorului 1.

Declarația îi aparține lui Daniel Tudorache, candidatul PSD, care a afirmat că aşteaptă ca Biroul Electoral Central să ia în discuţie contestaţia sa privind imaginile apărute în spaţiul public cu persoane care au intrat în sala unde s-ar fi aflat sacii de voturi din BES 1.

„Am depus la BEC o contestaţie. Nu s-a discutat acea contestaţie. Nu-mi dau seama cum poate să anunţe un câştigător fără să în calcul acele imagini şi să le discute. Aşteptăm. Eu aştept decizia BEC. Dacă aşa consideră, că e normal să vadă întreaga ţară acele imagini şi să nu le pună în discuţie, atunci înseamnă că ne merităm soarta”, a afirmat Daniel Tudorache.

Potrivit spuselor sale, contestația sa va fi luată în discuție în ședința de luni a Biroului Electoral Central.

„Am vorbit cu reprezentantul PSD şi am întrebat, de câteva zile tot întreb, când ia în discuţie acele imagini. Până acum nu s-a luat în discuţie. Am înţeles că mâine (luni – n. red.) se vor lua în discuţie, aşteptăm şedinţa de mâine de la BEC să ia în discuţie acele imagini”, a precizat Daniel Tudorache.

Actualul primar al sectorului 1 a precizat că tot ce poate spune este că imaginile din sala BES 1 este cp nu au fost luate în discuţie.

„Atunci când s-a intrat în acea cameră nu s-a făcut nici un înscris. Asta este ilegalitatea. E treaba justiţiei. Nu mai comentez. Văd că te baţi cu morile de vânt. Toată lumea vede ce s-a întâmplat şi chiar nu mai contează. Atunci de ce să mai votăm dacă chiar nu contează când descoperi o fraudă? E adevărat am descoperit-o mai târziu, pentru că atunci s-a întâmplat”, a mai spus Tudorache.

Candidatul USR – PLUS, Clotilde Armand, a anunţat că este oficial primarul Sectorului 1, după ce Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti a respins contestaţiile PSD prin care se solicita renumărarea voturilor exprimate la alegerea primarului Sectorului 1.

În hotărârea adoptată de Biroul Electoral Municipal se arată că aspectele vizând o eventuală fraudă electorală au fost analizate şi respinse ca nefondate de către Biroul Electoral Central.

Îmbolnăvirea lui Trump schimbă paradigma electorală în SUA. Ce crede Cozmin 

Vela își apără subalternii din Jandarmerie: „Huliganilor le-am dat cartonaș roșu!”

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.