Tudor Chirilă a declarat că nu are probleme cu cei care ascultă manele pentru că și el o face în anumite conjuncturi.

Întrebat care este părerea lui despre manele, Chirilă a precizat că nu ar asculta foarte des acest gen muzical, dar că, uneori, i se întâmplă să o facă pentru că este necesar să fie conștient de ce este în jurul său.

„Este un gen muzical, se cântă cu instrumente, cu vocea. Eu personal nu mă revendic de la acest gen muzical, cred că muzica de petrecere era mai ok în alte momente ale istoriei noastre, dar cred că ar trebui să fim mai relaxați vizavi de manele. Mi se pare la fel de grav Reggaeton. Nu aș asculta Reggaeton la fel cum nu aș asculta foarte multe manele. Mi s-a mai întâmplat să ascult manele, pentru că trebuie să știi ce se întâmplă în jurul tău. Vreau să înțeleg ce îi mână pe oamenii ăia în luptă de le place atât de tare. Deocamdată nu am aflat răspunsul, dar mai caut.”, a precizat Tudor Chirilă.

Referitor la momentul în care pe scena Premiilor Gopo s-au cântat manele, Tudor Chirilă a menționat: 

„Cred că la Oscar au fost niște rapperi care au făcut niște ani de pușcărie, cred că au fost niște artiști care erau mai degrabă mafioți decât artiști și, totuși, s-au urcat pe scenă și nu a plecat nimeni. Problema cu premiile Gopo este că eu cred că era important să se vorbească despre premiile Gopo nu prin prisma acestui eveniment, ci prin valoare lui intrinsecă. Din ce am înțeles, s-a cântat prost și atunci dacă se cântă prost, poate să fie oricine, și Vama dacă ar fi, îți vine să pleci din sală. Trei la mână, am înțeles că evenimentul avea legătură cu filmul Ivana Mladenovic și atunci era justificat din punctul de vedere al organizatorilor. Și, patru, foarte mulți oameni care au reacționat au fost cel puțin o dată pe un afiș cu niște maneliști. Și atunci, sunt multe motive pentru care ai putea să fii pro sau contra.”

Vitalie Cojocari: „Tudor Chirilă stă pe scaun, la Vocea României, și în spate cineva cu o voce de rock, superbă, de care nu ai mai auzit niciodată, cântă manele. Ce face Tudor Chirilă?”

Tudor Chirilă: „Adică, ca și cum Freddy Mercury ar cânta „Aș da zile de la mine” în limba română și sună ca Freddy Mercury. Te întorci în speranța că mai cântă și altceva. Dar asta e speranța la oricine vine la Voce.”

 

Te-ar putea interesa și: