Tudor Chirilă, la primul album cu Vama

Tudor Chirilă, la primul album cu Vama

Trupa Vama lansează, mâine, primul album de la înfiinţarea formaţiei, intitulat „Vama“ şi imprimat, mixat şi masterizat la Budapesta.

Noul material cuprinde 11 piese noi, descrise ca fiind „o călătorie prin stări şi sentimente“, a căror înregistrare a însumat 350 de ore petrecute în studio. Ca o premieră, pe acest album se regăseşte „prima piesă monolog din muzica românească“, susţin reprezentanţii formaţiei.

Albumul va putea fi descărcat on-line, timp de o săptămână, de pe site-ul trupei, contra sumei de 4 euro. La concertul de promovare pe care Vama îl va susţine pe 6 iunie, noul album va fi pus în vânzare în „formatul clasic“. „Piaţa este din ce în ce mai schimbătoare. Formatele clasice pierd teren (...) şi am zis că e un pas de făcut pentru noi“, a explicat Tudor Chirilă, vocalul Vama, marţi, într-o conferinţă de presă.

„Pe 6 iunie, la Arenele Romane, ne lansăm la apă cu noul album Vama“, a mai spus el. „Pentru noi e foarte important momentul, pentru că este munca a doi ani“, a ţinut să precizeze Chirilă. „N-a fost ieftin şi n-a fost uşor. Calitatea materialului este foarte bună“, a declarat Lucian „Clopo“ Cioarga, toboşarul trupei. Potrivit membrilor Vama, producţia albumului a costat în jur de 50.000 de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru lansarea de la Arenele Romane, Vama pregăteşte un spectacol de lumini şi un concept scenografic care, spune Tudor Chirilă, vin să susţină mesajul discului. Trupa Vama, formată după despărţirea lui Tudor Chirlă (voce) şi Eugen Caminschi (chitară) de formaţia Vama Veche, îi mai numără în componenţă pe Raul Kusak (clape), Lucian „Clopo“ Cioarga (tobe) şi Dan „Prepe“ Opriş (bass).