Evenimentul Zilei > Sport > Trupa lui Mircea Lucescu își păstrează poziţia de lider în Ucraina
Trupa lui Mircea Lucescu își păstrează poziţia de lider în Ucraina

Trupa lui Mircea Lucescu își păstrează poziţia de lider în Ucraina

Echipa antrenată de experimentatul tehnician român Mircea Lucescu a debutat cu dreptul în returul campionatului Ucrainei.

Mircea Lucescu domină Ucraina! Dinamo Kiev a trecut, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, de Olimpik Donetsk şi se menţine pe prima treaptă a podiumului, în faţa rivalei Şahtior.

Chiar dacă s-au văzut conduşi pe tabela de marcaj încă din minutul 20 al confruntării de pe stadionul „Olimpiyskiy”, alb – albaştrii au întors scorul printr-o dublă a atacantului Artem Besiedin (’30 şi ’90) şi o reuşită a mijlocaşul Vitaliy Buyalskyy (’77). Astfel, Mircea Lucescu își consolidează primul loc în Ucraina.

Mircea Lucescu, victorie facilă în Ucraina

Pe un gazon greu practicabil, acoperit de zăpadă, elevii antrenorului în vârstă de 75 de ani au avut mult de furcă în disputa cu oaspeţii din Donetsk, reuşind să preia conducerea pe tabela de marcaj doar după ce au beneficiat de un om în plus pe teren.

Vârful camerunez al celor de la Olimpik, Taddeus Fomakwang, a văzut cel de-al doilea cartonaş galben în minutul 77 şi a uşurat astfel drumul lui Dinamo spre primul succes din 2021. Olimpik a mai suferit încă o eliminare, a fundaşului Orest Lebedenko, cu puţin timp înainte de fluierul final al centralului Kozyryatsky.

Tudor Băluţă, nerefăcut după accidentarea din ianuarie

Singurul român din lotul grupării lui Lucescu, tânărul fundaş Tudor Băluţă, nu a putut fi prezent la meciul de azi. Împrumutat de vicecampioana Ucrainei de la trupa din Premier League, Brighton & Hove Albion, Băluţă a suferit o accidentare în pauza de iarnă şi va mai necesita câteva săptămâni de repaus pentru a se recupera complet.

„Băluţă va purta ghips timp de şase săptămâni, iar apoi vom monitoriza dinamica reabilitării acestuia” explica la finalul lunii ianuarie, medicul echipei din Kiev, Andrei Şmorgun.

Pentru alb – albaştri, urmează joi duelul din şaisprezecimile Europa League, cu campioana Belgiei, Club Brugge.