„Unul dintre lucrurile pe care vreau să îl fac este să deschid bisericile”, a declarat Trump jurnaliștilor , pe gazonul Casei Albe.

„Bisericile nu sunt tratate cu respect de mulți dintre guvernatorii Democrați. Vreau să deschid bisericile și vom lua o poziție foarte puternică, cât de curând… Inclusiv moscheile”, scrie Fox News.

Comentariile președintelui Trump vin după ce Chicago a început să amendeze bisericile pentru că organizează slujbe religioase și nu se supun ordinelor de izolare la domiciliu emise de guvernatorul J.B. Pritzker.

Departamentul de poliție din Chicago a declarat pentru Fox News că trei biserici vor primi amenzi pentru serviciile care au avut loc duminica trecută, scrie tribuna.us.

Vestea că administrația Trump se va implica și mai puternic în protejarea libertății religioase în această perioadă de pandemie este încă un pas în procesul de protejare a libertăților individuale intrinseci ale cetățenilor americani, după ce Procurorul General, William Barr, a instruit Departamentul de Justiție să intervină de partea bisericilor din America în procesele de contestare și anulare a ordinelor abuzive emise de guvernatorii Democrați ai unor state.