Evenimentul Zilei > International > Trump și Obama, război total pe Twitter. „Ați auzit ultima treabă stupidă?”
Trump și Obama, război total pe Twitter. „Ați auzit ultima treabă stupidă?”

Trump și Obama, război total pe Twitter. „Ați auzit ultima treabă stupidă?”

Liderul de la Casa Albă l-a acuzat pe fostul președinte Barak Obama că „încearcă să-și atribuie meritul” pentru vigoarea economiei americane.

Lundi dimineață, Obama a postat pe Twitter o fotografie în care apărea semnătura lui pe Recovery Act, un plan de relansare a economiei care a fosdt promulgat în februarie 2009.

„În urmă cu unsprezece ani, pe fondul celei mai grave recesiuni, am semnat Recovery Act, deschizând calea pentru mai mult de un deceniu de creștere economică și cea mai lungă secvență de creere de locuri de muncă”, a scris Obama.

„Ați auzit ultima treabă stupidă? Președintele Obama încearcă acum să ia credite pentru boomul economic care se desfășoară sub administrația Trump”, a răspuns, tot pe Twitter, președintele Donald Trump.

Sub administrația Obama, economia țării a înregistrat o scădere nemaivăzută de la Marea Criză economică (1929-1933), a lansat Trump. „Acum, America cunoaște cel mai mare număr de locuri de muncă”.

Într-o declarație pentru The Hill, Trump l-a criticat pe Obama afirmând că economia țării s-a restabilit „grație eforturilor lui Trump, nu celor ale lui Obama”.

„Obama și Biden au orchestrat cea mai nefastă refacere economică din istoria modernă”, a declarat Kayleigh McEnany, atașat de presă pentru campania lui Trump.

„În schimb, reducând impozitele și susținând politicile pieței libere, președintele Trump a creat cea mai vie economie”. McEnany a adăugat că „nu e deloc de mirare că democrații încearcă să-și atribuie meritul economiei Trump, după opt ani de trădare a muncitorilor, a clasei de mijloc, a americanilor care au suferit peste tot”.

Democrații au declarat în repetate rânduri că Donald Trump a moștenit pur și simplu o economie puternică, care a fost remediată de administrația Obama, după încetinirea care a început la sfârșitul anului 2007.

Potrivit Forbes, ultimii trei ani ai administrației Obama au fost, economic vorbind, mai puternici decât cei ai lui Trump în 2019.