Președintele Donald Trump a lansat mai multe atacuri la adresa adversarului său politic, Joe Biden, vorbind despre sănătatea lui mintală. Toate declarațiile au fost făcut în direct la TV, în timpul buletinului de știri de la Fox News de duminică.

Donald Trump l-a provocat pe Biden să facă același test mental pe care el l-a făcut, dar gazda emisiunii, Chris Wallace, a scos în evidență faptul că testul nu este chiar atât de complicat.

Trump a făcut testul cunoscut sub denumirea de „Montreal Cognitive Assessment” în anul 2018, iar doctorul său a declarat că l-a trecut cu brio. La acea vreme, o versiune a acestui examen putea fi găsită online.

„Hai să dăm testul chiar acum. Haide. Joe și cu mine vom da acel test. Lăsați-l și pe el să dea același test pe care eu l-am dat”, a declarat președintele SUA, Donald Trump.

Wallace a declarat că la scurt timp după ce în presă au apărut informațiile conform cărora Trump a trecut testul, a dat și el testul. Mai multe versiuni ale acestuia au circulat în sfera online după succesul președintelui.

„Nu e chiar cel mai greu test. Îți arată o imagine, te întreabă ce reprezintă și este un elefant”, a declarat gazda emisiunii Chris Wallace.

„Nu, nu, nu. A fost interpretată prost informația. Wallace spune ce a văzut la testele online. Nu la testul concret”, a mai spus Trump.

„Este greșit. Da, primele întrebări sunt destul de ușoare, dar pun pariu că nu poți răspunde la ultimele cinci întrebări. Ultimele cinci întrebă devin extrem de grele”, a mai declarat Trump care ar fi răspuns corect la toate cele 35 de întrebări, scrie FoxNews.


Joe Biden, potenţial candidat al Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, are un avans 10-15% în faţa lui Donald Trump în preferinţele electorale, arată un sondaj difuzat de postul ABC News şi de cotidianul The Washington Post.

Joe Biden conduce cu 55% la 40% în rândul alegătorilor înregistraţi. În cazul alegătorilor probabili, Joseph Biden este creditat cu 54%, iar Donald Trump cu 44%.