Evenimentul Zilei > International > Trump a CEDAT şi SEMNEAZĂ ordinul executiv pentru a PĂSTRA ÎMPREUNĂ familiile imigranților
Trump a CEDAT şi SEMNEAZĂ ordinul executiv pentru a PĂSTRA ÎMPREUNĂ familiile imigranților

Trump a CEDAT şi SEMNEAZĂ ordinul executiv pentru a PĂSTRA ÎMPREUNĂ familiile imigranților

Președintele Donald Trump, recunoaşte drept „ un efect secundar nedorit al politicii sale de toleranță zero asupra imigrației ilegale” , şi a semnat un ordin executiv pentru a menține împreună familiile care traversează ilegal frontiera sudică a Statelor Unite. Decizia surprinzătoare a președintelui vine după ce imaginile copiilor separați de părinți au creat o furtună politică la nivel național.

"Este vorba despre păstrarea familiilor împreună, asigurându-ne în același timp că avem o graniță foarte puternică", a declarat Trump reporterilor la semnarea măsurii.

"Nu mi-a plăcut imaginea şi sentimentul că familiile sunt separate", a spus Trump în faţa presei. Reamintim faptul că şi Melania Trump a avut o poziţie fermă faţă de separarea copiilor de părinţi spunând că nu este de acord cu această măsură. De asemenea şi Laura Bush a venit cu acelaşi mesaj spunând că este prea mult ca aceşti copii să fie separaţi de părinţii lor.

 Administrația Trump se confruntă, încă, cu o hotărâre judecătorească care prevede o limită de 20 de zile cât timp autoritățile de la imigrare ar putea să-i rețină pe minori.  Oficialii administrației nu au putut clarifica dacă separările de familie s-ar termina imediat sau când și cum ar fi reunite familiile acum separate.

Noul ordin executiv îi mută pe părinții cu copii pentru procedurile de imigrare, dar nu încheie politica de "toleranță zero" care solicită urmărirea penală a imigranților care trec ilegal sub frontiera statală, informează abcnews

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: