Evenimentul Zilei > International > Trump se apropie de Biden în sondaje după dezbatere
Trump se apropie de Biden în sondaje după dezbatere

Trump se apropie de Biden în sondaje după dezbatere

Deși prima dezbatere electorală dintre cei doi candidați la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie a fost prezentată de presă drept o catastrofă pentru Trump, alegătorii par să fi văzut altfel.

Unele dintre cele mai corecte sondaje din 2016, care i-au acordat o șansă lui Donald Trump o șansă, au aparținut publicației Investor’s Business Daily și institutului TIPP.

Cele două au realizat un nou sondaj, după prima dezbatere electorală dintre Donald Trump și Joe Biden, iar veștile pentru președintele în funcție sunt foarte bune.

Penultimul sondaj realizat de IBD/TIPP în septembrie îl dădea pe Trump la o distanță de 8% (49% – 41%) în urma contracandidatului său Democrat, în vreme ce acesta arată că distanța dintre cei doi s-a redus la 2,7% (48,6% – 45,9%).

Sondajul a fost realizat înainte de ziua de vineri, când Donald Trump a anunțat că a fost testat pozitiv cu COVID, așa că nu se știe cum acest eveniment a influențat electoratul.

Rezultatele cercetării sociologice mai arată și că Donald Trump și-a îmbunătățit cotele de simpatie în rândul minorităților.

În 2016, el a fost votat de 28% dintre americanii de origine hispanică, în vreme ce acum este sprijinit de 36,5%.

De la afro-americani, Donald Trump a primit acum patru ani 8% dintre voturi, în vreme ce sondajul IBD/TIPP de acum arată că este sprijinit de 15%.

Interesant este că un alt sondaj, realizat de Rasmussen, dă cote chiar mai mari de 15% din partea alegătorilor americani de culoare.

Revenind la dezbaterea ultima dezbatere Trump – Biden, respondenții la sondajul IBD/TIPP  l-au dat pe actualul președinte câștigător în chestiunea nominalizării lui Amy Coney Barrett la Curtea Supremă (scor 45% – 40%) și în domeniul economic (47% – 44%).

Biden a fost cotat drept câștigător la temele COVID-19 și despre rasism, ambele la un scor de 49% – 40%.

De asemenea, respondenții l-au dat pe Trump mai puternic mental decât pe Biden (47% – 42%), deși afirmă că Democratul are o „alură mai prezidențială” (51% – 37%).

Pe de altă parte, un sondaj realizat de Colegiul Claremont McKenna printre creștinii hispanici, arată o cotă de sprijin a acestora pentru Trump de 32%.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.