Persoana care cunoaște aceste informații nu a fost autorizată să vorbească public, astfel încât i-a fost păstrat anonimatul. Cyrus Vance Jr., procurorul Manhattan Dist, investighează diferite aspecte, precum plățile făcute către femei însuși de Trump, evaluările proprietăților și compensațiile angajaților.

O nouă strategie

Vance s-a folosit de un juriu de investigație pentru a emite citații și pentru a obține documente. Acest grup a continuat să funcționeze în timp ce alte activități judiciare au fost închise din cauza pandemiei. Ancheta include examinarea relației lui Trump cu creditorii săi. Spre exemplu, o donație de pământ pe care a făcut-o pentru a se califica în deducerea impozitului pe venit.

Acest juriu ar putea fi solicitat să ia în considerare returnarea rechizitoriilor. Conform Washington Post, acest juriu s-ar întâlni trei zile pe săptămână, timp de șase luni. Biroul lui Vance a refuzat să comenteze această informație. Crearea acestui juriu reprezintă cel mai bun semn privind impulsul asupra anchetei penale a organizației Trump.

În ultimele luni, Vance l-a angajat pe fostul procuror al Mafiei, Mark Pomerantz, pentru a ajuta în conducerea anchetei și în intervievarea martorilor, inclusiv pe fostul avocat personal al lui Trump, Michael Cohen.

Trump a declarat săptămână trecută că este „atacat și abuzat pe nedrept de un sistem politic corupt”. El susține că aceste investigații reprezintă un complot care vrea să-i aducă la tăcere pe susținătorii săi și să-l blocheze pentru a candida, din nou, la președinție.

În februarie, Curtea Supremă a SUA a susținut ancheta lui Vance, oferind o cale pentru ca procurorul să aplice o citație pentru firma de contabilitate a lui Trump și să obțină documentele din ultimii opt ani ai organizației Trump sau a altor entități pe care le deține. Documentele sunt protejate de regulile juriului și nu se așteaptă să fie făcute publice prea curând.

Ancheta lui Vance din ultimele săptămâni, s-ar părea că se concentrează asupra șefului financiar al lui Trump, Allen Weisselberg. Avocatul acestuia a refuzat să comenteze atunci când a fost întrebat dacă a fost trimis în judecată pentru a depune mărturie în fața noului juriu.