Evenimentul Zilei > Actualitate > Trump prezice o SURPRIZĂ la fel de mare ca la BREXIT
Trump prezice o SURPRIZĂ la fel de mare ca la BREXIT

Trump prezice o SURPRIZĂ la fel de mare ca la BREXIT

Jucând cartea „singur împotriva tuturor”, Donald Trump afirmă că va răsturna toate sondajele, la fel cum s-a întâmplat pe 23 iunie la referendumul de ieșire din UE a Marii Britanii.

Trump și Clinton au intrat pe linie dreaptă, cu două săptămâni înaintea alegerilor prezidențiale din Statele Unite. Miliardarul care candidează din partea Republicanilor a prezis că va repeta surpriza de la Brexit.

În timpul unui miting uriaș, la Tampla, Florida, Trump a avertizat:

„Este o șansă unică în viața noastră, ultima noastră șansă. Peste patru ani va fi prea târziu. Le cer americanilor să se ridice deasupra agitației și vacarmului. Suntem pe cale să câștigăm, și nu doar în Florida, ci peste tot.”

Florida este unul dintre statele mari, în care Trump se află în spatele lui Clinton în sondaje. Nici în restul țării, sondajele nu îi sunt mai favorabile decât la Florida. Clinton este creditată cu aproximativ 45% din voturi, față de circa 40%, Trump și 6% libertarianul Gary Johnson.

Acest avans este cu mult mai mare decât cel care i-a permis acum patru ani lui Barack Obama să fie reales.

Donald Trump însă încearcă să nu descurajeze:

„Când vom câștiga, vocea voastră se va face auzită pe culoarele de la Washington și în lumea întreagă. Ceea ce se petrece este mai puternic decât Brexit-ul.”

Candidatul Republican a denunțat încă o dată cu tărie complicitatea dintre institutele de sondare, presă și tabăra lui Clinton, calificată în mod repetat ca „mincinoasă”, „canalie” și „coruptă”.

Trump mizează pe amintirea proaspătă pe care opinia publică o are de la referendumul pentru ieșirea Marii Britanii din UE, de la 23 iunie. Și atunci, sondajele au dat sistematic cel puțin două – trei procente în favoarea celor care ar fi dorit rămânerea în UE. De asemenea, marea majoritate a presei britanice s-a înrolat în tabăra „rămânerii”, și, în colaborare cu majoritatea zdrobitoare a liderilor politicibritanici, au revărsat asupra cetățeanului de rând toate catastrofele imaginabile ce s-ar petrece dacă Regatul Unit ar ieși din Uniunea Europeană.

Lor li s-au adăugat așa-ziși experți, specialiști și șefi de instituții, care au vestit apocalipsa în caz de Brexit: de la război și colaps economic, toate urmau să se petreacă.

Și, cu toate acestea, sondajele au fost contrazise, iar liderii, presa și „specialiștii” au fost dovediți mincinoși: la patru luni de la referendum, situația Marii Britanii este înfloritoare, în ciuda Brexitului.

Ca și la referendumul din vară, și acum presa americană și mondială vestește apocalipsa în caz că Trump va câștiga, diabolizându-l pe miliardar, transformându-l în „Inamicul Public nr. 1”, și ocultând toate dezvăluirile compromițătoare despre Hillary Clinton.