Deși în vârstă de numai 44 de ani, Reince Priebus are în spate o lungă carieră politică și este prieten apropiat cu președintele Camerei Reprezentanților, Paul Ryan, o figură foarte populară printre Republicani. Prin această relație personală, este de așteptat ca asperitățile dintre Trump și restul Partidului Republican să fie aplanate curând.

Mai mult, el va fi veriga de legătură dintre Casa Albă și Congres, facilitând astfel punerea în aplicare a politicilor lui Trump.

Jumătate grec de origine, Priebus este ortodox practicant și un militant pentru respectarea valorilor creștine tradiționale. El frecventează cu regularitate, alături de familia sa și de cei doi copii, Catedrala greacă Sfânta Sofia din Washington.

Intr-un mesaj cu ocazia Paștilor 2016, el a scris:

„Christos anesti! (Hristos a înviat!) Doresc să le urez creștinilor ortodocși din lumea întreagă un Paști fericit și binecuvântat. Așa cum biserica noastră a făcut de generații, prăznuim Învierea lui Hristos și iubirea lui Dumnezeu de a ne dărui un Mântuitor. Așa cum primii creștini au dat slavă lui Dumnezeu la vederea mormântului gol, și noi dăm slavă bunului și milostivului Dumnezeu pentru izbânda sa asupra Morții. Jertfa lui Hristos constituie un exemplu pentru noi toți, și ne alăturăm psalmistului spunând ‘Cunoscute mi-ai făcut căile vieții’. Paștile sunt o vreme a prăznuirii unei noi vieți și mă rog ca noi toți să purtăm această nouă speranță tot anul.”

Într-un material realizat de CNN, Reince Priebus a declarat că cele trei lucruri care îl ajută să treacă ziua cu bine sunt Liturghierul ortodox, pe care îl ține deschis permanent pe o masă din biroul său, platforma Partidului Republican și programul meciurilor echipei de baseball Milwakee Brewers.

Tot Priebus este primul lider republican care a sprijinit prezența membrilor Partidului Republican la Marșul pentru Viață, care are loc anual la Washington.

De altfel, Priebus este artizanul celei mai pro-viață platforme republicane (cea din 2016, pe baza căreia Partidul a obținut cele mai multe locuri în Congresul SUA).

Iată ce declara el în 2013:

„În primul rând, nici nu știu dacă aș folosi cuvântul „toleranță”. Nu mă înnebunesc după acest cuvânt. Nici nu cred că e o problemă cu el. Dar cred că a fost foarte politizat și i s-a dat un înțeles care poate merge exact în direcția opusă.

Eu cred că avem principii solide. Încă mai cred – și pot să vă spun că și partidul crede la fel în continuare – că instituția căsătoriei este destinată uniunii dintre un bărbat și o femeie.

Partidul nostru crede că viața începe la concepție.

Cred că aceste chestiuni sunt de bază și nu se vor schimba.

Ceea ce am spus – și nu cred că aceasta ar trebui să fie interpretată deloc ca o afirmație controversată – este că eu cred că atât păstorii și toți creștinii, cât și toți ceilalți ar trebui să fie de acord că orice principiu trebuie să se încadreze în conceptele de har, iubire și respect.

Nu este limbaj codificat. Este limbajul Noului Testament.

Iar aceasta nu ar trebui să ridice o problemă în partid. Asta am spus…”