Evenimentul Zilei > International > Trump NU-și va anunța candidatura la alegerile din 2024. Îi este frică de…
Trump NU-și va anunța candidatura la alegerile din 2024. Îi este frică de…

Trump NU-și va anunța candidatura la alegerile din 2024. Îi este frică de…

Donald Trump va ține duminică primul discurs public

Trump candidatura la președinție 2024. Donald Trump nu va anunța candidatura sa pentru președinția din 2024 în primul său discurs republican de duminică de la ieșirea din funcție luna trecută, potrivit celor din anturajul său, citați de presa americană. Apariția lui Trump la evenimentul din Orlando, Florida, va marca revenirea pe „arena publică”. Dar fostul președinte se teme că ar putea fi „zdrobit” la următoarele alegeri dacă ar declara acum candidatura sa din 2024, potrivit lui Harry Kazianis, director la Centrul de Studii pentru Interesul Național.

Acesta vine pe fondul unui raport al lui Axios care susținea că Trump „intenționează să transmită mesajul duminică că este candidatul cel mai probabil pentru 2024”. Cu toate acestea, într-o reacție pentru siteul 1945, foști colaboratori de la Casa Albă au spus ce se așteaptă să spună Trump în discursul său. Aceștia au estimat că Trump nu va anunța niciun plan oficial de a candida la alegerile prezidențiale din 2024 din SUA și nici nu își va declara candidatura duminică.

Pentru Trump economia este cheia. Trump candidatura la președinție 2024

Harry Kazianis a declarat pentru Express.co.uk: „Pentru Trump, cel puțin potrivit unui consilier care este destul de apropiat de fostul președinte, este un moment important. Trump este îngrijorat că, dacă ar intra acum în cursa prezidențială, iar economia se va îmbunătăți, mulțumită infuziilor masive de bani, posibil cazurile de coronavirus scăzând dramatic, el ar putea pierde în fața lui Biden sau Kamala Harris dacă ar candida. Pentru Trump, economia este cheia oricărei alegeri”.

„Dacă Trump declară acum că va candida și economia crește, el se teme că ar putea pierde – mai mult ca va fi zdrobit”, a mai punctat acesta.

Fostul consilier de la Casa Albă a mai spus că Trump dorește să înțeleagă încotro merge partidul și în specialcare va fi traiectoria economiei înainte de a lua „o decizie definitivă în ambele sensuri”.

Va vorbi despre interzicerea sa

Întoarcerea lui Donald Trump în arena publică vine, de asemenea, după al doilea proces de punere sub acuzare la începutul acestei luni, care s-a încheiat cu achitarea sa. Fostul președinte a fost acuzat de Camera Reprezentanților de incitare la insurecție. Democrații din Cameră l-au acuzat pe Trump că a incitat luna trecută mulțimile adunate în fața Capitolului, pe fondul încercărilor de a răsturna rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020.

Kazianis a subliniat modul în care Trump este îngrijorat de moștenirea sa politică în urma evenimentelor care au avut loc la începutul acestui an. El a spus: „Trump este în mod clar îngrijorat de moștenirea sa și dorește să treacă ceva timp pentru ca rănile să se vindece și amintirile să dispară. ”

După revoltele de la Capitol, Donald Trump a fost interzis de pe mai multe platforme de socializare, inclusiv Twitter și Facebook. La începutul acestei luni, directorul financiar financiar al Twitter, Ned Segal, a declaarat la CNBC că lui Trump nu i se va permite să revină pe platformă, chiar dacă va candida din nou la funcție. Segal a spus: „Modul în care funcționează politicile noastre, este clar. Când sunteți eliminat de pe platformă, sunteți eliminat de pe platformă.”

Prin urmare, discursul CPAC al fostului președinte al SUA de duminică ar putea, de asemenea, să ofere publicului o șansă de a-i asculta opiniile după îndepărtarea definitivă de pe Twitter.

Trump candidatura la președinție 2024