Evenimentul Zilei > Actualitate > Trump nu dă înapoi în ce privește Curtea Supremă a SUA. O să iasă iar cu scandal
Trump nu dă înapoi în ce privește Curtea Supremă a SUA. O să iasă iar cu scandal

Trump nu dă înapoi în ce privește Curtea Supremă a SUA. O să iasă iar cu scandal

Președintele Donald Trump s-a hotărât în ceea ce privește ocuparea postului vacant de la Curtea Supremă a Statelor Unite,

Preşedintele Donald Trump intenţionează să o numească la Curtea Supremă a SUA pe Amy Coney Barrett, în prezent judecătoare la o curte de apel din Chicago, a informat vineri CNN, citând surse republicane, transmite Reuters.

Preşedintele Donald Trump a afirmat anterior că va anunţa sâmbătă alegerea sa pentru ocuparea postului vacant în cadrul Curţii Supreme, rămas liber după moartea judecătoarei Ruth Bader Ginsburg săptămâna trecută.

Barrett, în vârstă de 48 de ani, a fost numită de preşedintele Trump la curtea de apel a circumscripţiei 7 din Chicago în 2017 şi este cunoscută pentru vederile sale religioase conservatoare.

Dacă ştirea se va confirma, această nominalizare va consolida ponderea conservatorilor la nivelul Curţii Supreme (6 din totalul de 9 membri) într-un moment de diviziuni politice intense la nivel naţional.

Barrett se număra de altfel printre favorite, alături de Barbara Lagoa, o altă judecătoare de la o curte de apel federală.

Candidata are culoar liber pentru a obţine confirmarea în Senat înaintea desfăşurării alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie, deoarece republicanii preşedintelui Trump deţin majoritatea în camera superioară a Congresului american, informează Agerpres.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: