Evenimentul Zilei > International > Astăzi, preşedintele Trump îl va întâmpina pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu la Casa Albă
Astăzi, preşedintele Trump îl va întâmpina pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu la Casa Albă

Astăzi, preşedintele Trump îl va întâmpina pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu la Casa Albă

Casa Albă a anunţat pe site-ul oficial că preşedintele SUA, Donald Trump îl va primi astăzi pe premierul israelian Beniamin Netanyahu.

Aşadar,  Beniamin Netanyahu are prevazută pentru astăzi o întrevedere la Casa Alba cu președintele american Donald Trump.  Netanyahu s-a deplasat în SUA pentru conferinţa anuală a Comitetului de Afaceri Publice Americano-Israeliene (AIPAC), cu două săptămâni înaintea alegerilor legislative din Israel de pe 9 aprilie.

Donald Trump, va oferi lui Benjamin Netanyahu atât refugiu temporar în urma scandalului în curs de desfășurare, cât și un loc de campanie de facto la Casa Albă.  Întâlnirea, anunțată săptămâna trecută, vine după ce Netanyahu se confruntă cu noi acuzații de corupție.

În a-și consolida propria apărare, Netanyahu a folosit unele din aceleași tactici ca și Trump, încriminând acuzații ca fiind "știri fals" și chiar folosind termenul "vânătoare de vrăjitoare" pentru a descrie diferitele cazuri de corupție, titrează CNN.

Washingtonul ar trebui să recunoască suveranitatea totală a Israelului asupra Platoului Golan, capturat de Israel în 1967 de la sirieni, și care ar contravine politicii americane de până acum.

Trump a scris pe Twitter că va recunoaște proprietatea israeliană asupra "Heights Golan", teritoriul din nord-estul Israelului de-a lungul graniței siriene, care a fost capturat de Israel în Războiul de Șase Zile din 1967 și anexat în 1981. 

"Președintele Trump va semna mâine, în prezența premierului Netanyahu, un ordin de recunoaștere a suveranității israeliene asupra Heights Golan", a scris ministrul de externe Israel Katz pe Twitter duminică.