Ceremonia a fost dominată de rugăciuni ale liderilor religioși care s-au rugat pentru încetarea pandemiei și binecuvântarea Americii.

Iară discursul președintelui Trump, preluat integral de tribuna.us:

„În această Zi Națională de Rugăciune, America este angajată într-o luptă aprigă împotriva unei boli teribile. De-a lungul istoriei noastre, în vremuri de încercare, poporul nostru a apelat întotdeauna la darul credinței, la binecuvântările credinței, la puterea rugăciunii și la Gloria eternă a lui Dumnezeu.

Le cer tuturor americanilor să-și unească vocile și inimile lor într-o comuniune spirituală, cerând Domnului nostru din Cer putere și mângâiere, curaj și alinare, speranță și vindecare, recuperare și reînnoire.

În ultimele zile și săptămâni, țara noastră a suferit grele încercări. Ne rugăm pentru fiecare familie lovită de necaz și devastată de pierderi tragice. Ne rugăm pentru medici, asistenți medicali și primii respondent care luptă împotriva inamicului invizibil.

Ne rugăm pentru oamenii de știință și cercetători, să găsească tratamente și vaccinuri și să le găsească curând. Ne rugăm pentru cei care asigură hrana și securitatea națiunii noastre. Fie ca Dumnezeu să vegheze asupra tuturor”.

Alocuțiunea președintelui Trump a continuat cu prezentarea vicepreședintelui Mike Pence și a celorlalți invitați pentru acest eveniment.

„Suntem onorați să-l avem alături de noi pe extraordinarul vicepreședinte, Mike Pence, și minunata lui soție, Karen. Buni prieteni ai națiunii noastre și mari prieteni ai mei si ai Melaniei.

O persoană care face o treabă extraordinară, nu numai în calitate de vicepreședinte, ci și ca lider al grupului de acțiune, care a venit cu atât de multe soluții și idei la care nici nu ne gândeam acum două luni.

Suntem, de asemenea, profund recunoscători să fim alături de mulți lideri religioși care au grijă de vecinii noștri în aceste vremuri de nevoi. Vă mulțumim tuturor pentru că ați oferit hrană familiilor, materiale medicale spitalelor și pentru asigurarea de forță spirituală și încurajare comunităților voastre. Sunteți oameni importanți, respectați și foarte iubiți.

În fiecare colt al țării noastre am văzut Harul lui Dumnezeu prin dragostea și devotamentul concetățenilor noștri. Așa cum ne asigură Scriptura, „Domnul Dumnezeul tău este în mijlocul tău, ca un viteaz care poate ajuta”. Și cred că este – cred că este atât de adevărat. Gândiți-vă la asta: „Domnul Dumnezeul tău este în mijlocul tău, ca un viteaz care poate ajuta”.