Evenimentul Zilei > International > Trump i-a cedat lui Kim Kardashian: a pus mâna pe telefon. Ce i-a cerut vedeta președintelui
Trump i-a cedat lui Kim Kardashian: a pus mâna pe telefon. Ce i-a cerut vedeta președintelui

Trump i-a cedat lui Kim Kardashian: a pus mâna pe telefon. Ce i-a cerut vedeta președintelui

Donald Trump i-a cedat lui Kim Kardashian. Vedeta de reality-show care a fost de mai multe ori primită la Casa Albă nu a ezitat să îl contacteze pe președintele american într-o chestiune controversată care îl implică și pe premierul Suediei.

Președintele american i-a telefonat premierului suedez ca să garanteze personal pentru rapperul ASAP Rocky, arestat la începutul lunii, după o încăierare la Stockholm. Trump a declarat sâmbătă că este gata să garanteze pentru rapperul american deţinut în Suedia, şi i-a spus acest lucru și premierului suedez, informează AFP şi dpa, preluate de Agerpres.

”Am avut o convorbire telefonică foarte bună cu premierul suedez, Stefan Lofven, care m-a asigurat că cetăţeanul american ASAP Rocky va fi tratat corect, a scris preşedintele american pe Twitter. L-am asigurat că ASAP nu ar risca să fugă şi m-am oferit să garantez personal pentru eliberarea lui pe cauţiune sau altă alternativă. Echipele noastre vor continua să vorbească şi noi am convenit să vorbim din nou în 48 de ore!”.

Întreaga poveste a ajuns la urechile lui Trump după ce a fost contactat de vedeta de reality-show Kim Kardashian. Inclusiv soțul acesteia, rapperul Kanye West, a vorbit cu președintele Trump. ”Atât de mulţi oameni ar dori să vadă acest lucru rezolvat rapid!”, a mai scris Donald Trump pe aceeași rețea de socializare.  Deja peste 610.000 de persoane au semnat o petiţie pe internet #JusticeForRocky cerând eliberarea rapperului.

Rakim Mayers, cunoscut pe scena de rapp drept ASAP Rocky, în vârstă de 30 de ani, este suspectat de agresiune după o încăierare care a avut loc la 30 iunie la Stockholm. Artistul a fost arestat în 3 iulie, după un concert în capitala suedeză, împreună cu alte trei persoane. Conform autorităților suedeze, el prezintă un ”risc de a fugi”, astfel că s-a cerut menținerea arestului preventiv până la 25 iulie. Rapperul riscă până la doi ani de închisoare.