Evenimentul Zilei > International > Trump, GHID la Casa Albă: „Vreţi să vedeţi locul unde Bill Clinton şi Monica…? ”
Trump, GHID la Casa Albă: „Vreţi să vedeţi locul unde Bill Clinton şi Monica…? ”

Trump, GHID la Casa Albă: „Vreţi să vedeţi locul unde Bill Clinton şi Monica…? ”

Preşedintele Trump încă o dată surprinde cu dezinvoltura-i caracteristică. De data acesta s-a gândit să facă pe ghidul la Casa Albă şi ca dovadă, a reuşit. Pentru că n-a primit „reclamaţii” şi-a făcut treaba excelent şi cu mult umor însoţind oaspeţii cu glumiţe şi grimase de tot felul. Mai ales când vorbea despre Bill şi Monica.

"Vreţi să vedeţi locul unde Bill şi Monica..?". spune preşedintele, făcând cu ochiul  oaspeţilor şi însoţind frazele cu grimase şi râsete. Turul în interiorul Casei Albe, pentru oaspeţi şi senatori, are de data aceasta un ghid de excepţie, pe Donald Trump, deschizând uşile Biroului Oval şi arătând una dintre atracţiile sale preferate. Iar despre dormitorul lui Abraham Lincoln a comentat: cât era de înalt preşedintele şi cât de mic este patul său.

’’Sunt întrebat unde au făcut-o Bill şi Monica’’, spune el arătând masa incriminată. Ciudatul mod de a face pe ghidul al magnatului, se potriveşte perfect cu imaginea pe care vrea singur să şi-o construiască’’. Practic, eterna campanie electorală înseamnă şi asta. Să arate locurile rău famate ale adversarilor săi politici. 

Pe camerele unde ar fi avut loc primele întâlniri dintre Clinton şi Lewinski, Trump este gata să jure: ’’Au fost renovate de atunci, vreţi să le vedeţi?’’. În timpul traseului indică toate obiectele cu o relevantă valoare istorică, de la preţioasele candelabre, la biroul lui Lincoln. De la fotogtafiile care-l înfăţişează alături de Kim Jong-un în timpul unei întâlniri la Singapore, până la Bill of Rights (Legea Drepturilor, este numele dat colectiv primelor zece amendamente la Constituția Statelor Unite).

Ajunşi în sala unde se ia prânzul, Trump povesteşte că lucrările de restructurare  au fost făcute fiindcă ’’se afla în condiţii precare’’. O gaură în zid unde putea fi văzut Barack Obama care ’’nu făcea nimic altceva decât să stea şi să privească meciuri de baschet toată ziua’’.

Şi amenajarea camerelor este total diferită de aceea a predecesorilor. Micul televizor al lui Obama a fost înlocuit cu un maxi-ecran, chestiune cu care Trump se mândreşte. După cum relatează Washgington Post, Trump spune că a pus televizoare în fiecare cameră din aripa de vest pentru a crea un sumum televiziv pe care el însuşi îl denumeşte ''Super Tivo'', un fel de aglomerare de ecrane reglate pe canalele sale preferate.